3000 nye arbeidstillatelser til palestinere på Gazastripen

Nå får totalt 10.000 gazanere innreisetillatelse til Israel.
10.000 palestinere fra Gaza får lov til å krysse gjennom Erez-overgangen inn til Israel for å jobbe. (Foto: Mazur/Flickr)

Israelske myndigheter har økt antallet arbeidstillatelser for palestinere på Gazastripen med 3000, som gjør at 10.000 gazanere nå får muligheten til å jobbe i Israel. Antallet har ikke vært så høyt siden før Hamas tok makten i 2007. Tiltaket skal dempe spenningen på den palestinske enklaven.

Da det begynte å gå rykter om at Israel skulle øke antallet arbeidstillatelser var det titusenvis av mennesker som møtte opp på kontoret til palestinske selvstyremyndigheter på Gaza i håp om få arbeidstillatelse. Ledigheten på Gazastripen er høy, i tillegg er lønningene i Israel langt høyere. En palestiner som arbeider i Israel tjener nok penger til å brødfø hele sin storfamilie.

Også i februar 2020 økte Israel antallet arbeidstillatelser, fra 5000 til 7000. Den gang var mange palestinere på Gaza svært fornøyde med avgjørelsen.

– Alle drømmer om å jobbe [i Israel], alle ønsker fred og ro og et godt liv, sa forretningsmannen Nahed Halees ved grenseovergangen Erez den gang.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise