Israel stenger av deler av Golan

MIFFs ungdomstur kan bli endret etter økt spenning langs den israelsk-syriske grensen.

Israelske soldater ved Quneitra-området langs grensen mot Syria. Nå er det stengt av for sivile. (Foto: Adam Jones/Flickr)
Israelske soldater ved Quneitra-området langs grensen mot Syria. Nå er det stengt av for sivile. (Foto: Adam Jones/Flickr)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Det israelske forsvaret erklærte mandag et grenseområde på Golan midlertidig stengt av for sivile, etter en rekke hendelser hvor syriske granater har truffet israelsk territorium. Hæren sier flere samlingspunkter i Quneitra-regionen vil bli stengt av inntil videre. Bønder vil få lov til å slippe inn til jordbruksområdene i området, men får ikke lov å nærme seg grensegjerdet, skriver Times of Israel.

I løpet av de tre siste dagene har det vært tre ulike hendelser hvor streifskudd har truffet Israel. Det mest alvorlige var lørdag, da ti granater landet i området. Det israelske forsvaret har svart med å angripe flere syriske militærinstallasjoner. Israel holder det syriske militæret ansvarlig for skudd og granater som kommer fra Syria.

Forsvarsminister Avigdor Lieberman understreker at til tross for at spenningen har økt de siste dagene, er det fortsatt ikke aktuelt med en militæroperasjon mot Syria eller mot noen av opprørsgruppene som operer inne i det krigsherjede landet.

Deltakerne på MIFFs ungdomstur til Israel skal etter planen besøke utsiktspunktet Mount Bental på Golan søndag. Det er uklart om den økte spenningen i området vil påvirke reiseplanene. Mount Bental er en av Israels mest populære fjellhøyder. Programmet til MIFFs ungdomstur startet i Jerusalem mandag.

Ber verden anerkjenne Golan som israelsk

Forrige artikkelMener Israel utslettes om 8408 dager
Neste artikkelMIFFs unge talenter i Knesset
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.