Israel stenger av deler av Golan

MIFFs ungdomstur kan bli endret etter økt spenning langs den israelsk-syriske grensen.
Israelske soldater ved Quneitra-området langs grensen mot Syria. Nå er det stengt av for sivile. (Foto: Adam Jones/Flickr)
Israelske soldater ved Quneitra-området langs grensen mot Syria. Nå er det stengt av for sivile. (Foto: Adam Jones/Flickr)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Det israelske forsvaret erklærte mandag et grenseområde på Golan midlertidig stengt av for sivile, etter en rekke hendelser hvor syriske granater har truffet israelsk territorium. Hæren sier flere samlingspunkter i Quneitra-regionen vil bli stengt av inntil videre. Bønder vil få lov til å slippe inn til jordbruksområdene i området, men får ikke lov å nærme seg grensegjerdet, skriver Times of Israel.

I løpet av de tre siste dagene har det vært tre ulike hendelser hvor streifskudd har truffet Israel. Det mest alvorlige var lørdag, da ti granater landet i området. Det israelske forsvaret har svart med å angripe flere syriske militærinstallasjoner. Israel holder det syriske militæret ansvarlig for skudd og granater som kommer fra Syria.

Forsvarsminister Avigdor Lieberman understreker at til tross for at spenningen har økt de siste dagene, er det fortsatt ikke aktuelt med en militæroperasjon mot Syria eller mot noen av opprørsgruppene som operer inne i det krigsherjede landet.

Deltakerne på MIFFs ungdomstur til Israel skal etter planen besøke utsiktspunktet Mount Bental på Golan søndag. Det er uklart om den økte spenningen i området vil påvirke reiseplanene. Mount Bental er en av Israels mest populære fjellhøyder. Programmet til MIFFs ungdomstur startet i Jerusalem mandag.

Ber verden anerkjenne Golan som israelsk

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise