L’chaim for Vinmonopolets ansatte!

Journalist og forfatter Håvard Melnæs er opprørt over at Vinmonopolet selger israelsk vin fra Golan.
- Du burde være glad for at Israel har Golanhøydene, hvis de ikke hadde det, ville syriske terrorister skyte israelske kvinner og barn, svarte en ansatt på Vinmonopolet i Steen & Strøm i Oslo. (Illustrasjonsfoto av Vinmonopolet i Trondheim, dr_knox, flickr)
- Du burde være glad for at Israel har Golanhøydene, hvis de ikke hadde det, ville syriske terrorister skyte israelske kvinner og barn, svarte en ansatt på Vinmonopolet i Steen & Strøm i Oslo. (Illustrasjonsfoto av Vinmonopolet i Trondheim, dr_knox, flickr)

På Vinmonopolets filial i kjelleren på Steen & Strøm i Oslo har journalist og forfatter Håvard Melnæs funnet israelsk vin fra Golan.

«Jeg tenkte at her måtte det ha skjedd en feil, og spurte noen av de ansatte hvorfor de solgte vin fra okkupert område,» skriver Melnæs i en artikkel i Aftenposten.

L’chaim! (skål!) for Vinmonopolets ansatte som svarte: «Du burde være glad for at Israel har Golanhøydene, hvis de ikke hadde det, ville syriske terrorister skyte israelske kvinner og barn».

L’chaim! også for kollegaen som svarte: «Skal vi slutte å selge vin fra Frankrike på grunn av atomprøvesprengninger og vin fra Sør-Afrika på grunn av slavehandel?»

Nå var det ikke først og fremst Sør-Afrika som drev med den historiske slavehandelen, men i Afrika generelt er det absolutt flest ofre for moderne slaveri i forhold til befolkningen – og der har nok også Sør-Afrika sitt ansvar. I Afrika er 7,6 av hver 1000 innbygger ofre for moderne slaveri, ifølge World Economic Forum.

Til alle MIFF-lesere som er i nærheten av Steen & Strøm i Oslo, nå vet dere hvor dere finner den israelske vinen fra Golan. Løp og kjøp!

Vanlige praksis av vestlige land viser at det ikke er noe grunnlag i folkeretten for å forby økonomisk aktivitet i okkuperte områder. Avgjørelser ved flere europeiske domstoler bekrefter det samme.

Et stort antall nordmenn står åpent fram som bosettere. Med fullt navn og bilde forteller de at de har blitt bosettere i okkupert område.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelSpaceIL vil gjør et nytt forsøk på å lande på månen
Neste artikkelIsraelske forskere har printet det første 3D-hjertet
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise