L’chaim for Vinmonopolets ansatte!

Journalist og forfatter Håvard Melnæs er opprørt over at Vinmonopolet selger israelsk vin fra Golan.

- Du burde være glad for at Israel har Golanhøydene, hvis de ikke hadde det, ville syriske terrorister skyte israelske kvinner og barn, svarte en ansatt på Vinmonopolet i Steen & Strøm i Oslo. (Illustrasjonsfoto av Vinmonopolet i Trondheim, dr_knox, flickr)
- Du burde være glad for at Israel har Golanhøydene, hvis de ikke hadde det, ville syriske terrorister skyte israelske kvinner og barn, svarte en ansatt på Vinmonopolet i Steen & Strøm i Oslo. (Illustrasjonsfoto av Vinmonopolet i Trondheim, dr_knox, flickr)

På Vinmonopolets filial i kjelleren på Steen & Strøm i Oslo har journalist og forfatter Håvard Melnæs funnet israelsk vin fra Golan.

«Jeg tenkte at her måtte det ha skjedd en feil, og spurte noen av de ansatte hvorfor de solgte vin fra okkupert område,» skriver Melnæs i en artikkel i Aftenposten.

L’chaim! (skål!) for Vinmonopolets ansatte som svarte: «Du burde være glad for at Israel har Golanhøydene, hvis de ikke hadde det, ville syriske terrorister skyte israelske kvinner og barn».

L’chaim! også for kollegaen som svarte: «Skal vi slutte å selge vin fra Frankrike på grunn av atomprøvesprengninger og vin fra Sør-Afrika på grunn av slavehandel?»

Nå var det ikke først og fremst Sør-Afrika som drev med den historiske slavehandelen, men i Afrika generelt er det absolutt flest ofre for moderne slaveri i forhold til befolkningen – og der har nok også Sør-Afrika sitt ansvar. I Afrika er 7,6 av hver 1000 innbygger ofre for moderne slaveri, ifølge World Economic Forum.

Til alle MIFF-lesere som er i nærheten av Steen & Strøm i Oslo, nå vet dere hvor dere finner den israelske vinen fra Golan. Løp og kjøp!

Vanlige praksis av vestlige land viser at det ikke er noe grunnlag i folkeretten for å forby økonomisk aktivitet i okkuperte områder. Avgjørelser ved flere europeiske domstoler bekrefter det samme.

Et stort antall nordmenn står åpent fram som bosettere. Med fullt navn og bilde forteller de at de har blitt bosettere i okkupert område.

Forrige artikkelSpaceIL vil gjør et nytt forsøk på å lande på månen
Neste artikkelIsraelske forskere har printet det første 3D-hjertet
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.