– Hamas kan ikke endre seg

Problemet med Hamas, er at organisasjonen ikke kan endre seg, sier Israels visestatsminister Shimon Peres.

– Problemet med Hamas, er at organisasjonen ikke kan endre seg, sier Israels visestatsminister Shimon Peres.

– Hamas må omvende seg, fortsetter han i intervju med Jerusalem Post.

Når fredsprisvinneren får spørsmål om Hamas vil endre seg en gang i fremtiden, svarer han: «Når vil en religiøs person bli sekulær?»

Peres tror det må skje en dyp endring av tro og verdier – en omvendelse.

– Hamas er et religiøst parti. Det er mange forskjeller mellom religiøse og sekulære partier. Politiske partier er basert på å gjøre kompromisser. Religion er uten kompromiss. Politiske partier har en kalender. Religiøse partier har en evighet. De kan vente hundre år. Dersom ikke Hamas omvender seg og forliker seg med virkeligheten er det lite vi kan gjøre, mener Peres.


 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelOffisielt regjeringsskifte søndag
Neste artikkelGrunnloven til Hamas – norsk full versjon
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise