– Hamas forsterket med tusenvis av jihadister

Flere tusen militante arabere skal de siste ukene ha strømmet inn på Gaza-stripen og meldt seg til tjeneste for Hamas i krigen mot Israel.

Jihadistene fikk uhindret tilgang til Gaza-stripen etter at maskerte Hamas-menn sprengte grensegjerdet mellom Gaza-stripen og Egypt 23. januar. Noen av leiesoldatene kommer mer eller mindre direkte fra Irak, hvor de har deltatt i kampene mot amerikanske styrker.

Senter for global jihad
Khaled Abu Toameh, Jerusalem Posts velinformerte arabisk-israelske journalist, har fått opplysninger om styrkeoppbyggingen bekreftet både fra egyptiske og palestinske kilder. Hamas-kilder anslår overfor det palestinske nyhetsbyrået Maan at det har kommet to tusen menn.

– Hamas har gjort Gaza-stripen om til et internasjonalt senter for den globale jihad, sier en tjenestemann i den Fatah-kontrollerte selvstyremyndigheten.

– De fleste av mennene som reiste inn på Gaza-stripen gjennom den åpne grensen, får nå trening i militærleirene og skolene til Hamas, legger Fatah-kilden til.

Jihadistene kommer ikke tomhendt til Gaza-stripen. Den palestinske sikkerhetskilden hevder de har tatt med seg tonnevis av eksplosiver og ulike typer våpen, inklusiv panservern-raketter og bakke-til-luft raketter.

– Det som skjer på Gaza-stripen er veldig farlig, ikke bare for Israel, men også for mange palestinere, advarer han.

Varsler nye terrorangrep
Den nye tilstrømningen av våpen og personell ser allerede ut til å ha gitt Hamas fornyet kraft i krigen mot Israel. Den islamistiske bevegelsen sendte to selvmordsterrorister til den israelske byen Dimona på mandag. En eldre immigrant fra det tidligere Sovjetunionen ble drept i den første eksplosjonen. En israelsk politimann begrenset tragedien da han fikk skutt den andre terroristen før han fikk utløst sine eksplosiver.

Hamas-utsendingen til Iran varsler flere selvmordsangrep.

– Fienden må vente flere angrep, sier Abu-Osama Abed Al-Ma’ati.

– Angrepet i Dimona viser at “de palestinske motstandsgruppene” ikke bøyer av for presset fra zionistene, amerikanerne og deres allierte i Ramallah, legger han til.

Hamas har også trappet opp sine rakettangrep mot de israelske tettstedene rundt Gaza-stripen. En rekke israelere er skadet og flere bygninger ødelagt de siste dagene. I samme periode har israelske forsvarsstyrker drept en rekke militante palestinere i bakke- og luftoperasjoner.

Reduserer strømlevering
Fra og med torsdag tok Israel også i bruk et nytt virkemiddel i kampen mot rakettangrepene. Over en periode på to uker planlegger israelske myndigheter å kutte fem prosent av strømleveransen i tre av de ti kraftledningene som fører inn til Gaza-stripen.

Israels høyesterett gav åpning for en slik sanksjonsmulighet i forrige uke, da de avviste klagene fra flere menneskerettighetsorganisasjoner.

– Vi understreker at Gaza-stripen er kontrollert av en morderisk terrorgruppe som stadig angriper staten Israel og dets innbyggere, og som bryter enhver forskrift i internasjonal lov med sine voldelige aksjoner, skrev sjef for Høyesterett, Dorit Beinisch, i sin dom.

Israels regjering gikk prinsipielt inn for økonomiske sanksjoner av Gaza-stripen da de erklærte området for fiendtlig i september 2007.

 

 

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelPolitiet har økt beredskapen
Neste artikkelFeilene fra Libanon fortsetter i Sderot
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise