Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Hamas forsterket med tusenvis av jihadister

Flere tusen militante arabere skal de siste ukene ha strømmet inn på Gaza-stripen og meldt seg til tjeneste for Hamas i krigen mot Israel.

Jihadistene fikk uhindret tilgang til Gaza-stripen etter at maskerte Hamas-menn sprengte grensegjerdet mellom Gaza-stripen og Egypt 23. januar. Noen av leiesoldatene kommer mer eller mindre direkte fra Irak, hvor de har deltatt i kampene mot amerikanske styrker.

Senter for global jihad
Khaled Abu Toameh, Jerusalem Posts velinformerte arabisk-israelske journalist, har fått opplysninger om styrkeoppbyggingen bekreftet både fra egyptiske og palestinske kilder. Hamas-kilder anslår overfor det palestinske nyhetsbyrået Maan at det har kommet to tusen menn.

– Hamas har gjort Gaza-stripen om til et internasjonalt senter for den globale jihad, sier en tjenestemann i den Fatah-kontrollerte selvstyremyndigheten.

– De fleste av mennene som reiste inn på Gaza-stripen gjennom den åpne grensen, får nå trening i militærleirene og skolene til Hamas, legger Fatah-kilden til.

Jihadistene kommer ikke tomhendt til Gaza-stripen. Den palestinske sikkerhetskilden hevder de har tatt med seg tonnevis av eksplosiver og ulike typer våpen, inklusiv panservern-raketter og bakke-til-luft raketter.

– Det som skjer på Gaza-stripen er veldig farlig, ikke bare for Israel, men også for mange palestinere, advarer han.

Varsler nye terrorangrep
Den nye tilstrømningen av våpen og personell ser allerede ut til å ha gitt Hamas fornyet kraft i krigen mot Israel. Den islamistiske bevegelsen sendte to selvmordsterrorister til den israelske byen Dimona på mandag. En eldre immigrant fra det tidligere Sovjetunionen ble drept i den første eksplosjonen. En israelsk politimann begrenset tragedien da han fikk skutt den andre terroristen før han fikk utløst sine eksplosiver.

Hamas-utsendingen til Iran varsler flere selvmordsangrep.

– Fienden må vente flere angrep, sier Abu-Osama Abed Al-Ma’ati.

– Angrepet i Dimona viser at «de palestinske motstandsgruppene» ikke bøyer av for presset fra zionistene, amerikanerne og deres allierte i Ramallah, legger han til.

Hamas har også trappet opp sine rakettangrep mot de israelske tettstedene rundt Gaza-stripen. En rekke israelere er skadet og flere bygninger ødelagt de siste dagene. I samme periode har israelske forsvarsstyrker drept en rekke militante palestinere i bakke- og luftoperasjoner.

Reduserer strømlevering
Fra og med torsdag tok Israel også i bruk et nytt virkemiddel i kampen mot rakettangrepene. Over en periode på to uker planlegger israelske myndigheter å kutte fem prosent av strømleveransen i tre av de ti kraftledningene som fører inn til Gaza-stripen.

Israels høyesterett gav åpning for en slik sanksjonsmulighet i forrige uke, da de avviste klagene fra flere menneskerettighetsorganisasjoner.

– Vi understreker at Gaza-stripen er kontrollert av en morderisk terrorgruppe som stadig angriper staten Israel og dets innbyggere, og som bryter enhver forskrift i internasjonal lov med sine voldelige aksjoner, skrev sjef for Høyesterett, Dorit Beinisch, i sin dom.

Israels regjering gikk prinsipielt inn for økonomiske sanksjoner av Gaza-stripen da de erklærte området for fiendtlig i september 2007.

 

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart