– Uten Israel tar Hamas kontrollen på Vestbredden

Det følgende er, fritt gjengitt, noe av det generalmajor Gadi Shamni sa til president Shimon Peres nylig. Shamni er øverstkommanderende på sentralkommandoen (som dekker Vestbredden) i den israelske hæren (IDF).

Hvis ikke IDF hadde vært så massivt til stede på Vestbredden, ville Hamas ta over institusjonene til det palestinske styret på noen dager. Hamas er stadig opptatt av å øke sin innflytelse. Innflytelsen merkes i sykehus, barnehager, skoler, universiteter og moskeer.

Det er ennå ikke skutt noen raketter fra Vestbredden mot Jerusalem og den tett befolkede kystsletten. Men IDF har funnet raketter som er laget på Vestbredden, så raketter finnes.
Det palestinske styret gjør en sterk innsats for å holde offentlig orden. Men det gjør ikke noe seriøst for å hindre terrorister i å operere på Vestbredden.

Men for første gang på et tiår klarer nå Israel selv (hæren, etterretningstjenestene og politiet) å forhindre nesten fullstendig terrorangrep fra Vestbredden mot Israel.

Kilde: En artikkel i Jerusalem Post 26. februar 2008.

 

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelVi må forberede oss på opptrapping
Neste artikkelDemokrati gir nasjonalstater
Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no

Ingen artikler å vise