– Hamas er antisemittisk

I DagenMagazinet for 24. november 2008 hadde Bjørn Arild Hatlem et intervju med historieprofessor Hans Fredrik Dahl, som tidligere har vært kulturredaktør i Dagbladet.

I DagenMagazinet for 24. november 2008 hadde Bjørn Arild Hatlem et intervju med historieprofessor Hans Fredrik Dahl, som tidligere har vært kulturredaktør i Dagblade.

Dahl har i perioder uttrykt en viss forståelse for David Irving, som har benektet Holocaust. Men i dette intervjuet forteller Dahl at han har funnet at Irving jukser med kildene. Dahl sier at han ikke noen gang har sympatisert med Irvings Holocaust-benektels.

Dahls hovedanliggende dreier seg om den palestinske, islamistiske organisasjonen Hamas, som vant det siste palestinske parlamentsvalget i 2006 og tok makten på Gaza-stripen sommeren 2007. Norge var det første vestlige landet som anerkjente en palestinsk samlingsregjering med et flertall Hamas-representanter våren 2007. Ifølge sitt charter er Hamas ”klassisk antisemittisk, jødefiendtlig, etter en oppskrift vi kjenner fra mellomkrigstiden i Norge og Europa”, sier Dahl. Han synes det er paradoksalt at Norge, på tross av historien hvor norske jøder ble sendt til tyske dødsleire, ”har anerkjent et regime som i sitt charter har skrevet inn det antisemittiske skriftet Sions vises protokoller&rdquo.

Dahl sier: ”De som beundret regimer i 30-årene, svelget også den tyske jødepolitikk. Og de som i dag solidariserer seg med palestinerne, svelger også Hamas erklærte antisemittisme.” Dahl synes at selve dagens strid på Vestbredden og Gaza er mer komplisert. Men Hamas’ charter er klart antisemittisk.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Forrige artikkelForbereder seg på Gaza-operasjon
Neste artikkelHva skjer når tiden til Abbas er ute?
Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no

Ingen artikler å vise