Hamas bruker sykehus og moskeer i krigføring

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Men mediedekningen er ikke svart-hvitt, påpeker David Horovitz i Jerusalem Post. På en arabisk TV-stasjon kritiserte en egyptisk gjest en Hamas-talsmann for den uheldige bruken av raketter mot Israel. Han sa: ”Hvor har deres strategi brakt dere? Hvor mye landområde har det frigjort? Har dere i hvert fall mot til å innrømme, som Hizbollah gjorde, at dere feilberegnet Israels svar?” Hamas-mannen kunne ikke svare noe annet enn at en egypter burde kritisere Israel, ikke Hamas.

Sivile som skjold
Hamas bruker sykehus og moskeer som utgangspunkt for krigshandlinger. Og Hamas-soldatene bruker ikke uniform.
Dette er imot krigens regler, alle krigførende skal ha uniform. Det er derfor mye vanskeligere for israelske soldater å skille soldater og sivile, og det er nødt til å øke de sivile tapene.

Det snakkes om flere dager med kamper, men ikke uker. Men det er avhengig av den diplomatiske utviklingen. Israel vil unngå å legitimere Hamas i avtalen, vil få redusert våpensmuglingen til Gaza og sikre Israel frihet til å svare på ethvert nytt angrep fra Gaza.

Da krigen begynte, tok Hamas-ledere som Khaled Mashaal til orde for opprør i Egypt, for at innbyggerne i Gaza skulle bryte seg gjennom grensen og gå inn i Egypt, for at israelske arabere skulle starte et opprør. De forlangte en ny intifada på Vestbredden og en ny bølge av selvmordsbombere.

I stedet for alt dette sendte Hamas på mandag en tomanns-delegasjon til Egypt for å snakke om en mulig våpenhvile.

Men ennå kan mye gå galt, avslutter Horovitz.

 Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag