Seks europeiske statsledere lover å hindre smugling

Dagen etter at Israel hadde erklært sin våpenhvile, lovte seks europeiske ledere å arbeide for at Hamas ikke skal få ruste opp igjen. Det sa de både på toppmøte i Sharm el-Sheikh i Sinai og på et møte med statsminister Ehud Olmert i Jerusalem.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Dagen etter at Israel hadde erklært sin våpenhvile, lovte seks europeiske ledere å arbeide for at Hamas ikke skal få ruste opp igjen. Det sa de både på toppmøte i Sharm el-Sheikh i Sinai og på et møte med statsminister Ehud Olmert i Jerusalem. De seks var statsminister Gordon Brown (Storbritannia), president Nicolas Sarkozy (Frankrike), kansler Angela Merkel (Tyskland), statsminister Silvio Berlusconi (Italia), statsminister Jose Luis Rodriguez Zapatero (Spania) og statsminister Mirek Topolanek (Tsjekkia, som for tiden har formannskapet i EU).

De tilbød både tropper og teknisk utstyr til å forhindre våpensmugling, blant annet til å oppdage tunneler som blir gravd. Olmert sa at Israel ikke har noe ønske om å skade barn og sivile. De er Hamas’ ofre, sa han. Angela Merkel sa at Israel har rett til å leve i fred og ikke under trusler. Berlusconi sa han er stolt av at han fikk EU til å sette Hamas på listen over terrororganisasjoner. I Israel sier noen at når EU viser så stor aktivitet akkurat nå, er det fordi vakuumet i amerikansk politikk i dagene før en ny administrasjon overtar, tillater dem det.

Det er ikke sikkert de kan gjøre like mye når en ny president er på plass i USA. En høytstående embetsmann i EU sa mandag at EU straks vil sende humanitær hjelp til Gaza. Men gjenoppbygging av bygninger og infrastruktur vil ikke begynne før man har funnet en akseptabel palestinsk partner. Hamas’ konfrontasjoner med Israel hindrer et godt liv for folket på Gaza. Palestinerne må nå forlange fred fra sine leder.

Kilder: Artikler fra jpost.com og haaretz.com.

Forrige artikkelMIFFs gruppe passerer 4.000 medlemmer
Neste artikkelArabisk splittelse etter krigen mot Hamas
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no