Seks europeiske statsledere lover å hindre smugling

Dagen etter at Israel hadde erklært sin våpenhvile, lovte seks europeiske ledere å arbeide for at Hamas ikke skal få ruste opp igjen. Det sa de både på toppmøte i Sharm el-Sheikh i Sinai og på et møte med statsminister Ehud Olmert i Jerusalem.

De seks var statsminister Gordon Brown (Storbritannia), president Nicolas Sarkozy (Frankrike), kansler Angela Merkel (Tyskland), statsminister Silvio Berlusconi (Italia), statsminister Jose Luis Rodriguez Zapatero (Spania) og statsminister Mirek Topolanek (Tsjekkia, som for tiden har formannskapet i EU).

De tilbød både tropper og teknisk utstyr til å forhindre våpensmugling, blant annet til å oppdage tunneler som blir gravd.

Olmert sa at Israel ikke har noe ønske om å skade barn og sivile. De er Hamas’ ofre, sa han.

Angela Merkel sa at Israel har rett til å leve i fred og ikke under trusler. Berlusconi sa han er stolt av at han fikk EU til å sette Hamas på listen over terrororganisasjoner.

I Israel sier noen at når EU viser så stor aktivitet akkurat nå, er det fordi vakuumet i amerikansk politikk i dagene før en ny administrasjon overtar, tillater dem det. Det er ikke sikkert de kan gjøre like mye når en ny president er på plass i USA.

En høytstående embetsmann i EU sa mandag at EU straks vil sende humanitær hjelp til Gaza. Men gjenoppbygging av bygninger og infrastruktur vil ikke begynne før man har funnet en akseptabel palestinsk partner. Hamas’ konfrontasjoner med Israel hindrer et godt liv for folket på Gaza. Palestinerne må nå forlange fred fra sine ledere.

Kilder: Artikler fra jpost.com og haaretz.com.

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise