IDF: – Sivile tapstall ble sterkt overdrevet av Hamas

De israelske forsvarsstyrkene (IDF) legger fram dokumentasjon som viser at Hamas blåste opp de sivile tapstallene under den siste krigen for å få støtte i det internasjonale samfunnet.

I følge Det palestinske senter for menneskerettigheter ble 895 sivile innbyggere på Gaza-stripen drept under krigen fra 27. desember 2008 til 18. januar. Dette tilsvarer nærmere 70 prosent av det totale tapstallet (1.338 personer) senteret opererer med.

IDFs tall viser et helt annet bilde, hvor de sivile tapstallene ligger rundt 30 prosent.

Jerusalem Post har fått se en 200 siders rapport hvor mer enn 1200 drepte palestinere er listet opp med navn, identitetsnummer og situasjonen de ble drept i.

580 av disse er listet opp som medlemmer av Hamas eller andre terrororganisasjoner.

300 er oppført som ikke-stridende. Blant disse er alle kvinner, barn under 15 år og menn over 65 år. (I dette tallet inngår minst to kvinner som prøvde å angripe israelske soldater som selvmordsbombere. Her er også samt konene og barna til Hamas-lederen Nizar Rayyan oppført. I følge IDF ble Rayyan advart om at huset ville bli bombet, men han skal ha nektet sin familie å forlate bygningen.)

De 320 navnene som det gjenstår å klassifisere er alle menn, og IDF anslår at to tredeler av dem var stridende.

Eksempel på falsk rapportering
– Det internasjonale samfunnet har fått et feil inntrykk av dødstallene på grunn av de «falske rapporten» til Hamas, sier oberst Moshe Levi, sjefen for IDFs koordineringskontor for Gaza-stripen.

6. januar meldte palestinske kilder at IDF hadde beskutt en FN-skole og at 42 palestinere var drept, mange av dem sivile. FN har tidligere avvist påstanden om at skolebygningen ble angrepet. IDF opplysninger viser at kun 12 palestinere ble drept i hendelsen, ni av dem stridende Hamas-menn og tre ikke-stridende. Palestinerne ble drept etter at IDF besvarte ild som kom fra området nær FN-skolen.

 

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelTakker Iran for hjelpen til «seieren»
Neste artikkelIsrael saboterer Irans atomprogram
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise