Våpen fra Iran til Hamas stanset i Nigeria

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Tirsdag meldte Nigerias etteretningsorganisasjonen SSS at de hadde stanset 13 containere med våpen fra Iran ved havnen i Lagos. Våpnene var kamuflert som byggemateriale.

– Da vi åpnet den første containeren fant tjenestemennene rakettutskytere, raketter, granater og andre eksplosiver, sa talskvinne for etteretningstjenesten, Marilyn Ogar. Hun fortalte at våpnene var skjult mellom kasser av gulvfliser.

Tips fra Israel
SSS forklarer at de på forhånd hadde blitt tipset om skipet de gransket og at de derfor var godt forberedt. Det er ikke usannsynlig at dette tipset kom fra Israel, ettersom israelske kilder har avslørt at lasten var på vei til Gaza-stripen. Uttalelser fra det nigerianske tollvesenet til The Times of Nigeria bekrefter denne mistanken.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Containerne har vært på bakken siden juli. Det har vært visse forsøk på å klargjøre dem for import til Nigeria, men vi forstod senere at det hadde blitt sendt en søknad om å reeksportere dem, sa talsmann Wale Adeniyi.

Avsperret
Hele havnen ble tirsdag sperret av mens sikkerhetspersonellet gikk gjennom containerne. Ifølge den samme nigerianske avisen skal en av frakteskipets ansatte ha tilbudt bestikkelser til tollmyndighetene, om de kunne la være å gjennomgå dem.

Katyusha-raketter
I trente hender kan de 107 millimeter rakettene som ble avdekket treffe mål så langt som 8,5 kilometer unna og drepe alt innenfor en radius på ca. 20 meter. Terrorister i Afghanistan og Irak har brukt de samme rakettene, samtidig som både Kina, USA, Russland og Iran produserer egne versjoner av dem. Iranerne kaller dem Katyusha-raketter, brukt i krig mot Israel både av Hizbollah og Hamas. Enkelte av de 4.000 Katyusha-rakettene som Hizbollah brukte i krigen mot Israel i 2006 nådde hele 90 kilometer inn i landet.

Andrew Owoye Azazi, sikkerhetsrådgiver til Nigerias president, sier at etterforskerne ikke vil gi seg før de finner svarene de vil ha.

– Det viktigste nå er å finne ut mer vedrørende disse containerne og dette skipet. Vår bekymring for øyeblikket er komme til roten av problemet for å finne ut hvem som er involvert, understreket han.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag