Hamas og Fatah vil hindre undervisning om Holocaust

Verken Hamas eller Fatah ønsker å la sine barn høre om jødenes grusomme lidelser under Det andre verdenskrig.

I flere år har det vært kjent at FN-skolene på Gaza-stripen ikke nevner Holocaust i pensumlitteraturen. Slik skal det fortsette, dersom Hamas og Fatah får viljen sin.

De to ledende palestinske bevegelsene lover å forhindre FNs organ for palestinske flyktninger (UNRWA) å gi undervisning om Holocaust på organisasjonens skoler. Hamas og Fatah ser på UNRWAs planer om å innføre Holocaust-undervisning som en «provokativ handling», rapporterer journalist Khaled Abu Toameh i Jerusalem Post.

Bryter med kulturen
Hamas-regjeringen på Gaza-stripen mener FNs ønske om å inkludere Holocaust på læreplanen er en «utfordring for palestinernes følelser.»

UNRWA har tydeligvis en politisk agenda overfor palestinerne som ikke tjener palestinernes interesser og «bryter med kulturen deres og uforanderlige verdier», skriver Hamas.

Uønsket normalisering
En annen grunn terrorgruppen oppgir i pressemeldingen er at det kan føre til en uønsket normalisering av forholdet til Israel.

– Dette er et forsøk på å påføre oss en normaliseringskultur med okkupasjonen. De ønsker at vi skal akseptere eventyrene og løgnene for å vinne sympati, skriver de.

– Åpenbar innblanding
Heller ikke i et fag om menneskerettigheter skal Holocaust nevnes.

– Dette er en åpenbar innblanding i palestinernes interne anliggender og et brudd med reguleringene som har eksistert siden etableringen av UNWRA, skriver Hamas.

Kulturelt lovbrudd
Nå ønsker de at palestinerne skal konfrontere dette «mistenkelige komplottet» som de i pressemeldingen definerer som et «kulturelt lovbrudd». I stedet burde skolene undervise klassene i «okkupasjonens terror og rasisme», skriver Hamas.

Fatah støtter Holocaust-nekt
Også Fatahs talsmann på Gaza-stripen og leder for PLOs flyktningavdeling, Zakariya al-Agha, sier han er imot FN-organets planer.

Også en talsmann for partiet på Vestbredden, Salah al-Wadiyeh fordømmer planene. Han hevder Holocaust er «en stor løgn».

– Palestinerne vet bedre enn noen andre folk historien til sine fiender og deres falske krav og løgner, sier al-Wadiyeh.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise