IDF endrer retningslinjer

IDF er i ferd med å endre retningslinjene for soldater som kommer i en situasjon hvor de kan redde en medsoldat fra å bli kidnappet.

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Det er nå forventet at soldatene risikerer sitt eget liv for å forhindre kidnappinger, skriver Jerusalem Post. Forsvarssjef Benny Gantz har bedt om utarbeiding av nye retningslinjer i slike situasjoner, etter fangeutvekslingen med Hamas som satte Gilad Shalit fri fra fangenskap. Under Gaza-krigen rundt årsskiftet 2008-2009 skal en israelsk kommandant ha gitt sine soldater beskjed om å vurdere sitt eget liv for å forhindre at de blir kidnappet. De nye retningslinjene vil gjøre det mye mer forståelig for soldatene hva som forventes av dem, i en kidnappingssituasjon.


Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise