IDF endrer retningslinjer

IDF er i ferd med å endre retningslinjene for soldater som kommer i en situasjon hvor de kan redde en medsoldat fra å bli kidnappet.

Det er nå forventet at soldatene risikerer sitt eget liv for å forhindre kidnappinger, skriver Jerusalem Post. Forsvarssjef Benny Gantz har bedt om utarbeiding av nye retningslinjer i slike situasjoner, etter fangeutvekslingen med Hamas som satte Gilad Shalit fri fra fangenskap. Under Gaza-krigen rundt årsskiftet 2008-2009 skal en israelsk kommandant ha gitt sine soldater beskjed om å vurdere sitt eget liv for å forhindre at de blir kidnappet. De nye retningslinjene vil gjøre det mye mer forståelig for soldatene hva som forventes av dem, i en kidnappingssituasjon.

Forrige artikkelEgypt starter militæroperasjon mot al-Qaida og beduinterrorister i Sinai
Neste artikkelIsrael svarte på rakettangrep
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no