Regjeringen godkjente fangeutveksling

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Gilad Shalit vil bli løslatt fra Hamas-fangenskap, i bytte med 1027 palestinske fanger. Omkring 400 av fangene har langvarige dommer, mange
livstidsdommer, for noen av de verste terrorangrepene i Israels historie. 26 regjeringsmedlemmer ga sin støtte til avtalen. Bare utenriksminister Avigdor Lieberman (Israel Beiteinu), strategiminister Moshe Ya’alon (Likud) og infrastrukturminister Uzi Landau (Israel Beiteinu) stemte imot.

– Det jødiske folk er et spesielt folk som føler ansvar for hverandre. Våre vismenn sier at det er som å redde hele verden å redde et jødisk liv, sa statsminister Benjamin Netanyahu ved innledningen av regjeringsmøtet.

– Det er ikke noen tvil om at dette er en vanskelig avtale for mange familier som mistet sine kjære i terror. Dersom vi derimot ønsker å få Shalit hjem, er dette veien, sa Yoram Cohen, sjef for sikkerhetstjenesten Shin Bet.

Artikkelen fortsetter under annonsen


Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag