Regjeringen godkjente fangeutveksling

Et overveldende flertall i den israelske regjeringen godkjente tirsdag kveld fangeutvekslingsavtalen mellom Israel og Hamas.

Gilad Shalit vil bli løslatt fra Hamas-fangenskap, i bytte med 1027 palestinske fanger. Omkring 400 av fangene har langvarige dommer, mange
livstidsdommer, for noen av de verste terrorangrepene i Israels historie. 26 regjeringsmedlemmer ga sin støtte til avtalen. Bare utenriksminister Avigdor Lieberman (Israel Beiteinu), strategiminister Moshe Ya’alon (Likud) og infrastrukturminister Uzi Landau (Israel Beiteinu) stemte imot.

– Det jødiske folk er et spesielt folk som føler ansvar for hverandre. Våre vismenn sier at det er som å redde hele verden å redde et jødisk liv, sa statsminister Benjamin Netanyahu ved innledningen av regjeringsmøtet.

– Det er ikke noen tvil om at dette er en vanskelig avtale for mange familier som mistet sine kjære i terror. Dersom vi derimot ønsker å få Shalit hjem, er dette veien, sa Yoram Cohen, sjef for sikkerhetstjenesten Shin Bet.

Forrige artikkelFangeutvekslingsavtale med Hamas er klar, diskuteres i regjeringen i kveld
Neste artikkelShalits foreldre overlykkelige
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.