– Shalit-avtalen er den best mulige

Shin Bet-leder Yoram Cohen avslørte onsdag flere detaljer rundt fangeutvekslingen med Hamas.

– Verken Hamas eller Israel gav etter. Risikoen vi tar er på et nivå, og utgjør en sikkerhetsutfordring, som vi kan ta oss av. Det er 20.000 Izz al-Din al-Qassam-krigere i Gaza, så 200 nye terrorister fra eller til vil ikke føre til at verden ramler ned i hodet på oss, mener Cohen.

– Hamas oppgav sitt maksimumskrav på løslatelse av 1.400 fanger. På den andre siden inngikk også vi kompromisser, og vi har de siste to ukene blitt enige om ting vi ikke har blitt enige om tidligere, legger han til.

– Vi kan ikke garantere at de fangene som blir frigjort ikke vil utføre terrorangrep, men dette er den beste avtalen vi noensinne vil få. Etterretningssjefen opplyste også at så mye som “90 prosent av avtalen var på plass så tidlig som tre år siden”.

Forrige artikkelRetten beordrer leger tilbake på jobb
Neste artikkel“Død over jødene” tagget på synagoger i Safed
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no