Palestinere flest imot tredje intifada

Dersom Fatah og Hamas velger å sette igang en tredje intidada vil de for øyeblikket ikke ha med seg flertallet av den palestinske befolkningen.

Slik så en buss ut etter å ha blitt rammet av palestinske terrorister fra Gaza-stripen, på vei mot Eilat 18. august 2011. Foto: IDF.
Slik så en buss ut etter å ha blitt rammet av palestinske terrorister fra Gaza-stripen, på vei mot Eilat 18. august 2011. Foto: IDF.

En ny undersøkelse fra Palestinian Jerusalem Media and Communications Center (JMCC) viser at flertallet i det palestinske folk på Vestbredden og Gaza-stripen og i Øst-Jerusalem, ikke ønsker seg en ny intifada mot Israel.

56,3 prosent går imot fornyet vold mot Israel. Det samme tallet i april 2008 var på 45,5 prosent. Dem som støtter fornyede terroraksjoner er nå nede i 29,3 prosent, sammenliknet med 49,5 prosent i 2008.

Fatah og Abbas mer populære
Andre tall fra undersøkelsen viser at fangeutvekslingsavtalen mellom Hamas og Israel ikke har svekket PA-president Mahmoud Abbas’ og Fatahs stilling blant palestinerne. Selv om 86 prosent sier seg fornøyd med hva Hamas fikk ut av utvekslingen, svarer 39,6 prosent at de støtter Fatah. Kun 18,6 prosent støtter nå terrorgruppen Hamas, som soleklart vant det siste parlamentsvalget i 2006.

Abbas øker sin oppslutning fra halvannet år siden med 3,2 prosentpoeng, og ender på 25,5 prosent. Hamas’ Ismail Haniyeh ender opp med 13,9 prosent.

At Fatah øker sin tilslutning på tross av fangeutvekslingen, har trolig sin årsak: 46,5 prosent av de spurte svarer at de reagerer positivt på Fatahs planer om å oppnå FN-medlemskap og -anerkjennelse for Palestina.

Forrige artikkel– 150.000 raketter ved israelsk angrep
Neste artikkelLøgnpropaganda servert på TV
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no