– Iran advarte Hamas mot å rømme Syria

Teheran skal ha truet med å kutte pengestøtten, dersom Hamas-ledelsen flytter sin base ut av Damaskus.
Den syriske befolkningen lar seg ikke lenger lure av propagandabudskapet på Bashar Assad-plakatene rundt om i landet. Foto: Michael Goodine, flickr.com.

Iran skal ha lagt et intenst press på Hamas, etter at terrorgruppen begynte å vurdere flytting av sitt hovedkontor ut av Syria. En palestinsk kilde sier til Ha’aretz at iranerne skal ha truet med å stenge igjen pengekrana.

Myndighetene i Teheran kuttet også i pengestøtten til Hamas i sommer, etter at de nektet å arrangere en massedemonstrasjon til Syria-president Bashar Assads ære. Hamas har mye å tape på et regimeskifte i Damaskus, og har derfor prøvd å distansere seg fra Assad-regimet de siste månedene.

En talsmann for folkeopprøret i Syria sa nylig at Assads etterfølgere ved et regimeskifte, ikke vil ha noen interesse av å opprettholde den gode forbindelsen med alliansen Iran-Hizbollah-Hamas.

For å blidgjøre iranerne har Hamas nå bestemt at topplederne vil bli igjen i Damaskus, mens dem som er på et lavere nivå rent “diplomatisk” vil forlate Syria. Denne beslutningen har blitt tatt uten at Assads regime har fått vite noe om det, skriver den israelske avisen.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise