Haniyeh forlater Gaza for første gang siden 2007

Statsminister i Hamas-regimet på Gaza-stripen, Ismail Haniyeh, skal på utenlandsreise for første gang siden det brutale kuppet i 2007.

Haniyeh skal besøke Egypt, Sudan, Qatar, Bahrain, Tunisia og Tyrkia, opplyser visestatsminister Mohammed Awwad. Målet med besøkene er å samtale om «utviklingsprosjekter», legger han til.

Etter det blodige Hamas-kuppet i 2007, hvor flere hundre palestinere ble drept i interne kamper mellom Fatah-lojale styrker og Hamas, har Haniyeh oppholdt seg uavbrutt på Gaza-stripen. Dette skyldes først og fremst det spente forholdet mellom Hamas og egyptiske myndigheter. Etter at Hosni Mubarak ble styrtet i februar, har Hamas-regimet fått et bedre forhold til Egypts nye makthavere.

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelEU vil endre spillets regler
Neste artikkelGod jul og godt nytt år!
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise