Erdogan ga Haniyeh varm velkomst

Ismail Haniyeh, statsminister for Hamas-regimet i Gaza, ble tatt vel imot i Istanbul.

Både statsminister Recep Tayyip Erdogan og utenriksminister Ahmed Davutoglu deltok da Haniyeh ble ønsket velkommen i statsministerens residens i Istanbul søndag. Møtet varte i to timer, opplyser palestinske kilder.

– Det kan ikke bli en varig løsning på den israelsk-palestinske konflikten uten at Hamas blir involvert i forhandlingene, skal Erdogan ha sagt. Statsministeren ytret også støtte til en utvidelse av PLO. Palestinerne har planer om å “aktivisere og gjenoppbygge” PLO, og la nye bevegelser som Hamas og Islamsk Jihad bli medlem av paraplyorganisasjonen.

Ifølge palestinske mediarapporter, var ”jødifiseringen av Jerusalem og Israels onde angrep mot sine arabiske innbyggere” også tema for samtalen.

Haniyeh er på sin første utenlandsreise siden 2007. Han skal besøke Egypt, Sudan, Qatar, Bahrain, Tunisia og Tyrkia.

Hamas har, ifølge organisasjonens charter, som mål å eliminiere Israel.

Forrige artikkelKnesset drøfter folkemordet på armenerne
Neste artikkelDirekte samtaler i Amman
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.