Haniyeh valgt til ny toppleder i Hamas

For første gang siden Israel drepte Abdel Aziz al-Rantissi i 2004 har Hamas offisielt utpekt sin toppleder på Gaza-stripen. Hans navn er ikke uventet Ismail Haniyeh.

Skjermdump fra Ha'aretz.com
Skjermdump fra Ha'aretz.com

Nylig avholdt Hamas-ledelsen et hemmelig valg av sin neste politiske leder på Gaza-stripen, avslører kilder i terrorgruppen overfor Ha’aretz.

Dermed er Haniyeh den første offisielt valgte lederen på Gaza siden Israel henrettet den tidligere lederen Abdel Aziz al-Rantissi i et målrettet luftangrep i 2004. Haniyeh har de facto ledet Hamas på Gaza-stripen de siste årene, spesielt etter at den islamistiske bevegelsen tok makten i området i et blodig kupp i 2007.

Hamas’ ledervotering skal ha blitt avholdt for drøyt to uker siden, hvor de 93 øverste lederne i organisasjonen deltok. To av personene som ble løslatt av Israel i bytte mot Gilad Shalit har tatt steget inn i ledelsen.

Forrige artikkelTredje raskest voksende boligmarked i verden
Neste artikkel– Våre falne har gjort at freden vil komme
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no