Hamas: – I hemmelige samtaler med fem europeiske regjeringer

Hamas-ledere hevder de er i hemmelige politiske samtaler med fem medlemsland i EU. Kilder på Gaza-stripen nevner land som Storbritannia, Frankrike, Holland, Østerrike og Sverige.

Ismail Haniyeh er leder for Hamas-regimet på Gaza-stripen, og skal den siste tiden ha sikret seg økt kontroll i organisasjonen på bekostning av ledere i utlandet.
Ismail Haniyeh er leder for Hamas-regimet på Gaza-stripen, og skal den siste tiden ha sikret seg økt kontroll i organisasjonen på bekostning av ledere i utlandet.

– Jeg kan si det et er et viktig nivå, uten å definere om det er junior eller senior, og kanalene fungerer. Det er ikke bare en kontakt. Det er samtalekanaler, sier Osama Hamdan, en Hamas-leder som bor i Beirut, til nyhetsbyrået AP.

Regjeringene i London, Paris, Amsterdam, Wien og Stockholm benekter at de har noen politisk kontakt med Hamas.

Hamas står på listen over terrororganisasjoner både i EU og USA. Det internasjonale samfunnet har offisielt nektet å ha noe med gruppen å gjøre før de avviser vold, anerkjenner Israel og tidligere inngåtte avtaler mellom Israel og de palestinske selvstyremyndighetene.

I januar 2011 kom det fram på TV2 at Norges utenriksminister Jonas Gahr Støre hadde flere telefonsamtaler med Hamas-leder Khaled Mashaal våren 2007. Først avviste Støre at det hadde funnet sted samtaler, deretter måtte han innrømme at telefonsamtaler hadde funnet sted.

Senest i november 2011 gjorde utenriksminister Jonas Gahr Støre det klart at norske diplomater har instruks om å holde dialog med Hamas.

 

Forrige artikkelMedhjelper til Rabin-morder løslatt
Neste artikkelSang nasjonalsangen for seg selv og for Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.