Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Hamas-enhet på Gaza «beskytter» Israel

Slike rakettskytende Islamsk Jihad-terrorister jaktes nå av en egen anti-rakettenhet i Hamas. (Foto: Amir Farshad Ebrahimi)
Slike rakettskytende Islamsk Jihad-terrorister jaktes nå av en egen anti-rakettenhet i Hamas. (Foto: Amir Farshad Ebrahimi)
Hamas har en egen militær enhet som arbeider for å forhindre andre militante grupper å avfyre raketter mot Israel, så sant ikke Israel har angrepet først.

De siste månedene har Hamas-myndighetene på Gaza-stripen organisert en egen anti-rakettenhet, som skal forhindre at palestinske terrorister skyter raketter mot israelske mål.

Terrorgrupper som Islamsk Jihad og Populær motstandskomité har vunnet mye støtte i det palestinske folk på å avfyre raketter mot Israel, på tross av ordrer fra et mer pragmatisk Hamas om å la være. Terrorgruppen har mistet mye økonomisk bistand fra Iran, samtidig som deres popularitet daler på Gaza-stripen. Derfor har de for øyeblikket ikke råd til en konfrontasjon med Israel.

Ifølge en palestinsk kilde av Ha’aretz består enheten av 300 menn. Den opererer 24 timer i døgnet «over alt på Gaza-stripen, særlig nær grenseområdene mot Israel».

Det hender Israel gjennomfører uprovoserte aksjoner på Gaza-stripen. Da er det som regel for å komme en umiddelbar terrortrussel i forkjøpet eller ramme framstående terrorledere. 9. mars gjennomførte  Israel et målrettet angrep på en terrorleder fra PRC. I dagene som fulgte ga Hamas åpning til Islamsk Jihad og PRC til å bombardere Israel med raketter. Flere hundre raketter ble avfyrt mot Israel de neste fem dagene.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart