Hamas-enhet på Gaza “beskytter” Israel

Hamas har en egen militær enhet som arbeider for å forhindre andre militante grupper å avfyre raketter mot Israel, så sant ikke Israel har angrepet først.

Slike rakettskytende Islamsk Jihad-terrorister jaktes nå av en egen anti-rakettenhet i Hamas. (Foto: Amir Farshad Ebrahimi)
Slike rakettskytende Islamsk Jihad-terrorister jaktes nå av en egen anti-rakettenhet i Hamas. (Foto: Amir Farshad Ebrahimi)

De siste månedene har Hamas-myndighetene på Gaza-stripen organisert en egen anti-rakettenhet, som skal forhindre at palestinske terrorister skyter raketter mot israelske mål.

Terrorgrupper som Islamsk Jihad og Populær motstandskomité har vunnet mye støtte i det palestinske folk på å avfyre raketter mot Israel, på tross av ordrer fra et mer pragmatisk Hamas om å la være. Terrorgruppen har mistet mye økonomisk bistand fra Iran, samtidig som deres popularitet daler på Gaza-stripen. Derfor har de for øyeblikket ikke råd til en konfrontasjon med Israel.

Ifølge en palestinsk kilde av Ha’aretz består enheten av 300 menn. Den opererer 24 timer i døgnet “over alt på Gaza-stripen, særlig nær grenseområdene mot Israel”.

Det hender Israel gjennomfører uprovoserte aksjoner på Gaza-stripen. Da er det som regel for å komme en umiddelbar terrortrussel i forkjøpet eller ramme framstående terrorledere. 9. mars gjennomførte  Israel et målrettet angrep på en terrorleder fra PRC. I dagene som fulgte ga Hamas åpning til Islamsk Jihad og PRC til å bombardere Israel med raketter. Flere hundre raketter ble avfyrt mot Israel de neste fem dagene.

Forrige artikkelIsraelsk soldat skutt under øvelse
Neste artikkelObama skaper debatt om homofile ekteskap i Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no