– Smuglerstans dersom Egypt gjenåpner Rafah

Dersom de egyptiske myndighetene går med på å gjenåpne grenseovergangen Rafah mellom Gaza-stripen og Egypt, vil Hamas vurdere å stenge smuglertunnelene.

Fra en amerikansk demonstrasjon mot den israelsk-egyptiske blokaden av Gaza-stripen. (Illustrasjon: Steve Rhodes)
Fra en amerikansk demonstrasjon mot den israelsk-egyptiske blokaden av Gaza-stripen. (Illustrasjon: Steve Rhodes)

– Tunnelene er helt nødvendige for å bryte den kriminelle blokaden av Gaza-stripen, hevder Salah Bardaweel, talsmann for Hamas.

Terrorgruppen har fått et fornyet håp om å motta en mildere behandling fra Kairo, ettersom det er Partiet for frihet og rettferdighet som nå styrer Egypt. Partiet er den politiske organisasjonen til islamistbevegelsen Det muslimske brorskap, som Hamas selv har sitt opphav fra.

– Vi føler oss trygge på at det egyptiske lederskapet vil arbeide mot å få på plass dette (åpning av Rafah-overgangen). Vi håper at grenseovergangen ikke vil forbli stengt så veldig mye lenger, sier Bardaweel.

– Hvorfor angripe våre brødre?
Videre fornekter Hamas at de var innbladet i aksjonen som tok livet av seksten egyptiske soldater forrige uke.

– Hvorfor skulle Hamas, for første gang, utføre angrep utenfor Palestinas grenser? Og selv om Hamas skulle være med å gjennomføre angrep utenfor Palestina – hvorfor ville det være mot våre egyptiske brødre? Er det religiøst tillatt å drepe en fastende person mens han spiser sitt måltid, spurte Hamas-leder Mahmoud Zahar ironisk under et intervju med al-Arabiya.

Forrige artikkelMorsi sparket generalene og forsvarsministeren
Neste artikkelNytt “israelsk” virus oppdaget
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no