Hamas bistår Egypt i etterforskning

Egyptisk militære styrker og Hamas samarbeider i etterforskningen av angrepet som tok livet av 16 egyptiske grensevakter for to uker siden.

Egyptiske soldater (Illustrasjon: flickr.com)
Egyptiske soldater (Illustrasjon: flickr.com)

5. august ble en egyptisk militærbase angrepet på Sinai-halvøya, i en aksjon som foregikk nattestid. To militærkjøretøy ble stjålet og aksjonistene satte kurs mot den israelske grensen, hvor både de og kjøretøyene ble tilintetgjort.

Hamas gjorde torsdag kjent at deres sikkerhetsstyrker samarbeider “på alle nivå” med egyptisk politi, for å bistå i etterforskningen av saken. Et tydelig signal om at Kairos islamistregjering ikke har planer om å isolere dem, slik tidligere president Hosni Mubarak gjorde.

– Vi gjør alt vi kan for å hjelpe Egypt i informasjonssøket og gjennomføringen av sikkerhetstiltak for å avsløre identiteten til overgriperne bak massakren, hevder talsmann for Hamas, Ehab Ghissin.

Etterforskningen skal ha konkludert med at aksjonistene ikke kom fra Gaza-stripen, etter at Hamas har arrestert og avhørt et titalls medlemmer av andre terrorgrupper i området.

Forrige artikkelÅrstein Justnes i MIFF Arendal: Dødehavsrullene
Neste artikkel– Trodde Oslo-avtalen ville føre til fred
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no