Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Hamas forbyr import av motorsykkeldeler

Slike syn kan bli stadig sjeldnere på Gaza-stripen, etter som Hamas har lagt ned forbud mot import av motorsykkeldeler. (Foto: J. McDowell)
Slike syn kan bli stadig sjeldnere på Gaza-stripen, etter som Hamas har lagt ned forbud mot import av motorsykkeldeler. (Foto: J. McDowell)
Regimet på Gaza-stripen vil ikke lenger tillate import av deler til motorsykler eller eldre bilmodeller. Samtidig legger et israelsk selskap fiberoptisk kabel for å gi innbyggere på Gaza-stripen høyhastighetsinternett.

Dersom verdenssamfunnet en dag begynner å klage over mangelen på motorsykkeldeler eller deler til eldre bilmodeller på Gaza-stripen, så bør de holde seg for gode til å klage på Israel. Det palestinske nyhetsbyrået Ma’an rapporterer at Hamas nå har innført forbud på import av slike varer.

Talsmann for Gazas transportdepartement, Hassan Akashed, sier de ønsker å redusere antallet motorsykler for å gjøre trafikken tryggere. Den største årsaken til trafikkulykker på Gaza-stripen er nettopp motorsykler, hevder han.

Akashed forklarer også at import av eldre bilmodeller av «sikkerhetsmessige, miljømessige og estetiske årsaker».

Fra før har Hamas innført forbud mot å kjøre tohjulskjøretøy for kvinner.

Samarbeid med Israel
På andre felter skjer det framskritt på Gaza-stripen. Israelske og palestinske arbeidere har de siste to dagene jobbet langs 500 meter av traseen til sikkerhetsgjerdet mot Gaza-stripen, for å legge fiberoptiske kabler til området.

Det har ikke vært helt vanlige arbeidsdager for det palestinske teleselskapet PALTEL og det israelske selskapet HOT. Under sine arbeidsøkter langs grensegjerdet måtte de tidvis bære skuddsikre vester. I tillegg opererte de i et område som stadig trues av granat- og rakettangrep fra palestinsk side.

En av israelerne fra HOT, Avidan, er tydelig stolt av det arbeidet han har lagt ned.

– Dette er Israels svar på hundrevis av granater: Å gi folket på Gaza forbindelse med resten av verden.

Om to uker, når installasjonen er ferdig på palestinsk side, vil Gazas befolkning kunne skaffe seg raskere internettforbindelse enn noen gang tidligere.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart