Hamas vokser i styrke på Vestbredden

En IDF-kilde sier Hamas arbeider målrettet med å indoktrinere innbyggere på Vestbredden i deres ekstremistiske og islamistiske ideologi.

Hamas-flagg (Illustrasjon: flickr.com)
Hamas-flagg (Illustrasjon: flickr.com)

Etter at Hamas vant det siste palestinske primærvalget i 2006 og ble “drevet ut” av Vestbredden av Fatah-styrker under den påfølgende borgerkrigen i 2007, gikk deres tilhengere og ledere under jorden. Mens Gaza siden ble styrt av et islamistisk Hamas-regime, ble deres sympatisører og medlemmer på Vestbredden fengslet.

Ifølge en IDF-kilde forsøker terrororganisasjonen å gjenvinne den innflytelsen de hadde. De retter fokuset mot å indoktrinere palestinere på Vestbredden i sin ideologi og oppretter sosiale programmer for å hjelpe fattige. I tillegg forsøker de å påvirke universitetsstudenter til å støtte deres sak: Utslettelse av staten Israel.

Gruppen fokuserer særlig på byer som Jenin og Nablus, skriver Jerusalem Post.

Forrige artikkel– Romney er ikke Israels frelser
Neste artikkel– Apartheidanklager er en vits
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no