Abbas protesterer på emirens besøk på Gaza-stripen

Den øverste herskeren i den arabiske Gulfstaten Qatar, sjeik Hamad bin Khalifa Al Thani, besøkt Hamas-regimet på Gaza-stripen denne uken. Han er det første arabiske statsoverhodet som har besøkt Gaza siden Hamas tok makten der i juni 2007.
Emiren av Qatar, sjeik Hamad bin Khalifa Al Thani. (Foto: Michelle Poiré, FN)
Emiren av Qatar, sjeik Hamad bin Khalifa Al Thani. (Foto: Michelle Poiré, FN)

Herskeren, hans tittel er emir, kom inn i Gaza fra Egypt. Han ble tatt imot med store æresbevisninger. Qatar er en rik oljestat. Emiren lovte å gi 1,4 milliarder kroner i hjelp. 850 millioner av disse pengene er til et boligprosjekt og et sykehus i nærheten av byen Khan Yunis på Gazastripen, melder Yedioth Aharonoth.

 

PA protesterer

Det palestinske styret til Mahmoud Abbas, som styrer på Vestbredden, har protestert mot besøket. Palestinske selvstyremyndigheter (PA) sier at besøket vil gjøre det enda vanskeligere å få samlet de to palestinske områdene. Slike besøk vil styrke en utvikling hvor Gaza under Hamas blir en egen stat,  uavhengig av Vestbredden.

Blokaden av Gaza har vært gjennomført ikke bare av Israel, men også av Egypt. Det er Abbas som har ønsket det, selv om han må benekte det offisielt. Hensikten var å forsøke å gi Abbas’ styre en rolle i å formidle de varene som var på boikottlista. Etter som det ble klart at denne taktikken ikke ville lykkes, er mange varer fjernet fra boikott-lista. Men våpen og varer som kan brukes militært er selvsagt fremdeles under blokade.

 

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise