Abbas protesterer på emirens besøk på Gaza-stripen

Emiren av Qatar, sjeik Hamad bin Khalifa Al Thani. (Foto: Michelle Poiré, FN)
Emiren av Qatar, sjeik Hamad bin Khalifa Al Thani. (Foto: Michelle Poiré, FN)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Herskeren, hans tittel er emir, kom inn i Gaza fra Egypt. Han ble tatt imot med store æresbevisninger. Qatar er en rik oljestat. Emiren lovte å gi 1,4 milliarder kroner i hjelp. 850 millioner av disse pengene er til et boligprosjekt og et sykehus i nærheten av byen Khan Yunis på Gazastripen, melder Yedioth Aharonoth.

 

PA protesterer

Det palestinske styret til Mahmoud Abbas, som styrer på Vestbredden, har protestert mot besøket. Palestinske selvstyremyndigheter (PA) sier at besøket vil gjøre det enda vanskeligere å få samlet de to palestinske områdene. Slike besøk vil styrke en utvikling hvor Gaza under Hamas blir en egen stat,  uavhengig av Vestbredden.

Blokaden av Gaza har vært gjennomført ikke bare av Israel, men også av Egypt. Det er Abbas som har ønsket det, selv om han må benekte det offisielt. Hensikten var å forsøke å gi Abbas’ styre en rolle i å formidle de varene som var på boikottlista. Etter som det ble klart at denne taktikken ikke ville lykkes, er mange varer fjernet fra boikott-lista. Men våpen og varer som kan brukes militært er selvsagt fremdeles under blokade.

 

 Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag