Abbas protesterer på emirens besøk på Gaza-stripen

Den øverste herskeren i den arabiske Gulfstaten Qatar, sjeik Hamad bin Khalifa Al Thani, besøkt Hamas-regimet på Gaza-stripen denne uken. Han er det første arabiske statsoverhodet som har besøkt Gaza siden Hamas tok makten der i juni 2007.

Emiren av Qatar, sjeik Hamad bin Khalifa Al Thani. (Foto: Michelle Poiré, FN)
Emiren av Qatar, sjeik Hamad bin Khalifa Al Thani. (Foto: Michelle Poiré, FN)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Herskeren, hans tittel er emir, kom inn i Gaza fra Egypt. Han ble tatt imot med store æresbevisninger. Qatar er en rik oljestat. Emiren lovte å gi 1,4 milliarder kroner i hjelp. 850 millioner av disse pengene er til et boligprosjekt og et sykehus i nærheten av byen Khan Yunis på Gazastripen, melder Yedioth Aharonoth.

 

PA protesterer

Det palestinske styret til Mahmoud Abbas, som styrer på Vestbredden, har protestert mot besøket. Palestinske selvstyremyndigheter (PA) sier at besøket vil gjøre det enda vanskeligere å få samlet de to palestinske områdene. Slike besøk vil styrke en utvikling hvor Gaza under Hamas blir en egen stat,  uavhengig av Vestbredden.

Blokaden av Gaza har vært gjennomført ikke bare av Israel, men også av Egypt. Det er Abbas som har ønsket det, selv om han må benekte det offisielt. Hensikten var å forsøke å gi Abbas’ styre en rolle i å formidle de varene som var på boikottlista. Etter som det ble klart at denne taktikken ikke ville lykkes, er mange varer fjernet fra boikott-lista. Men våpen og varer som kan brukes militært er selvsagt fremdeles under blokade.

 

 

Forrige artikkelTyrkia er i ferd med å bli et islamistisk autokrati
Neste artikkelKåre Willoch ble rasende
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no