Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Ban fordømmer rakettangrep mot Sør-Israel

FNs generalsekretær Ban Ki-moon oppfordrer Israel til å vise "tilbakeholdenhet", etter at 160 raketter og granater fra Gaza-stripen har haglet ned over landet de siste tre dagene. (Foto: UN Photo)
FNs generalsekretær Ban Ki-moon oppfordrer Israel til å vise "tilbakeholdenhet", etter at 160 raketter og granater fra Gaza-stripen har haglet ned over landet de siste tre dagene. (Foto: UN Photo)
160 raketter og granater på tre dager fra Gaza-stripen. FNs generalsekretær ber Israel "vise tilbakeholdenhet". Utenriksminister Espen Barth Eide mener "rakettangrepene er helt uakseptable", men ber Israel gjøre mottiltak som er "proporsjonale".

Ban Ki-moon uttalte seg om den spente situasjonen langs grensen mellom Israel og Gaza-stripen mandag. Siden lørdag har 160 raketter fra Hamas og Islamsk Jihad blitt avfyrt mot israelske mål. Ban fordømte palestinske rakettangrep mot sivile israelske mål, men ba også Israel vise tilbakeholdenhet.

– Generalsekretæren gjentar sitt krav om en umiddelbar stans i de grusomme rakettangrepene fra militante palestinere, som rammer Israel. Han fordømmer disse handlingene på det sterkeste. Begge sider burde gjøre alt for å unngå eskalering og respektere sine forpliktelser under internasjonal lov, om å beskytte sivile til enhver tid, heter det i en uttalelse fra FNs generalsekretær.

Også Norges utenriksminister Espen Barth Eide kom med en uttalelse om situasjonen i Sør-Israel og Gaza-stripen mandag ettermiddag.

– Den økende voldsbruken er svært bekymringsfull og jeg oppfordrer alle parter til å avstå fra nye voldshandlinger, sa Barth Eide i en pressemelding.

– Israel har rett til å leve innenfor trygge rammer og til å forsvare eget land og befolkning. Rakettangrepene mot det sørlige Israel er helt uakseptable. Samtidig må mottiltak være proposjonale og skille mellom stridende og sivile.  Nå må begge parter avstå fra ytterligere eskalering slik at voldspiralen stanses og  ikke flere menneskeliv går tapt. Hendelsene er dypt tragiske for alle dem som er rammet. Slike hendelser er også ødeleggende for muligheten til å finne en varig løsning på utestående politiske spørsmål mellom israelere og palestinere. Norge støtter det egyptiske arbeidet om å få til en våpenhvile, sa Eide.

Conrad Myrland bidro til denne artikkelen.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart