Israel rammet Hamas’ hovedkvarter

Etter at både Tel Aviv og Jerusalem ble rammet for første gang av terrorraketter fra Gaza-stripen fredag kveld, gikk israelske jagerfly til angrep på Hamas' hovedkvarter i Gaza by i natt.
Så langt når Hamas-rakettene (Illustrasjon: IAF)
Så langt når Hamas-rakettene (Illustrasjon: IAF)

Den fire etasjers høye bygningen huset blant annet kontoret til terrorgruppens statsminister Ismail Haniyeh, som fredag morgen satt i møter her med sin egyptiske kollega Hisham Kandil.

Haniyeh postet følgende post på Twitter, da det var klart at kontorbygningen hans var jevnet fullstendig med jorden.

– Zionistene tror deres angrep vil svekke oss, men det motsatte er sant. Det styrker kun vår bestemthet på å frigjøre Palestina og forbedre avskrekkingsmomentet i møte med zionistene, fram til vi oppnår seier.

186 mål
Natt til lørdag rammet det israelske luftvåpenet hele 186 mål på Gaza-stripen, som følge av at rakettangrepene fra Hamas vedvarer. Ingen sivile skal ha blitt drept i noen av disse aksjonene. 20 av målene var smuglertunneler for raketter. Dessuten godkjente regjeringen i går å godkjenne økingen av reservesoldater som står til IDFs disposisjon fra 20.000 til 75.000. Et tegn som kan tyde på at en bakkeoperasjon kan være nært forestående. De 20.000 første soldatene har allerede blitt kalt inn til tjeneste.

Jerusalem rammet
I et forsøk på å i det minste få et lite «revir» å stille ut overfor Gazas befolkning fra denne konflikten, avfyrte Hamas en rakett mot Jerusalem ettermiddag.

Hamas og Islamsk Jihad har avfyrt 30 raketter mot Israel fredag.

Her følger noen av de viktigste hendelsene fra natten og morgentimene:

10:28 Tre israelere skadet etter at en terrorrakett eksploderte i Eshkol-regionen, nord for Gaza-stripen.

10:20 Over 20 raketter traff Sør-Israel bare fredag morgen. Totalt antall raketter fra Gaza mot Israel de godt over tre dagene konflikten har pågått, er nå oppe i 650.

09.24 Sderot ble rammet av tre raketter på kort tid. Ingen kom til skade.

09.20 Totalt tre regjeringsbygninger til Hamas på Gaza ble bombet i løpet av natten. 120 underjordiske utskytningsbaser for raketter ble tilintetgjort.

09:05 IAF aksjonerte mot hjemmet til avdøde Ahmed Jabaris nestkommanderende, Ahmad Randouj. Han skal ikke ha vært hjemme på tidspunktet, men huset fungerte som et operasjonssenter.

8:47 I løpet av en periode på et kvarter blir 15 raketter avfyrt mot Sør-Israel. En israeler må behandles for sjokk, etter at en Kassam-rakett slo ned i hagen til huset.

8:20 Regjeringen har gitt IDF grønt lys til å mobilisere 55.000 ekstra reservesoldater, noe som vil bringe det totale antallet opp i 75.000.

7:28 Hamas og Israel har innledet indirekte forhandlinger, med hjelp fra Egypt, for å få på plass en våpenhvile.

I løpet av natten har IAF rammet 186 mål på Gaza-stripen, noe som fører det totale antallet mål 830. Ingen sivile palestinere har blitt drept under nattens israelske aksjoner, men 27 ble skadet da et jagerfly forsøkte å drepe to Hamas-ledere. BBC-korrespondent Jon Donnison ble såret i angrepet.

6:15 Den politiske hackergruppen Anonymous har i natt angrepet en rekke israelske nettsider, i protest mot forsvarskrigen landet fører mot Hamas.

6:00 Hovedkvarteret til Hamas på Gaza-stripen er tilintetgjort av jagerfly fra IAF. Blant annet statsminister Ismail Haniyehs kontor befant seg her.

1:55 USA-president Barack Obama diskuterte situasjonen på Gaza med Israels statsminister Benjamin Netanyahu.

Kilder: Times of Israel, Ha’aretz og Yedioth Aharonoth

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise