Nesten alle i Israel støtter krigen mot rakett-terroristene

90 prosent av de jødiske innbyggerne i Israel gir sin tilslutning til forsvarsoperasjonene mot Hamas. Også et klart flertall i den arabiske minoriteten støtter operasjonene. Både jøder og arabere er mye mer skeptisk til en bakkeoperasjon.

Israelsk stridsvogn (Illustrasjon: Michael Shvadron, IDF)
Israelsk stridsvogn (Illustrasjon: Michael Shvadron, IDF)

Kun 12 prosent av israelere er imot den pågående militæroperasjonen på Gaza-stripen, kommer det fram i en meningsmåling publisert i Ha’aretz 19. november. Når godt over 20 prosent av befolkningen tilhører den arabiske minoriteten, betyr det at et flertall blant israelske arabere også støtter aksjonene. Ifølge en kommentar til Ha’aretz artikkelen skal støtten blant israelske arabere være på 74 prosent.

Kun 30 prosent av israelerne sier de støtter en eventuell bakkeoperasjon på Gaza-stripen.

Populariteten til statsminister Benjamin Netanyahu og forsvarsminister Ehud Barak har økt nesten 20 prosent etter at operasjonen ble satt i gang. Det er vanlig i Israel at de politikerne som tvinges til å ta den tøffe beslutningen om å beskytte landets innbyggere militært, blir belønnet på meningsmålingene.

 

Shalit var sist
Men støtten er imidlertid langt lavere enn den var for Ehud Olmert og Amir Peretz, rett etter at Den andre Libanon-krigen var i gang. De to sistnevnte fikk rundt 85 prosent støtte i befolkningen, mens Netanyahu og Barak får henholdsvis 55 og 52 prosent.

Sist gang den sittende statsministeren var i nærheten av liknende tall, var rett etter at Gilad Shalit ble frigjort fra Hamas’ fangenskap for rundt ett år siden.

 

Forrige artikkelForsvarskrig på tre fronter
Neste artikkelPropagandaspråket og nøkternheten lever side om side i NRK
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no