Canada har igjen vist sterk støtte

Israels "bestevenn" i den diplomatiske verden, Canadas konservative regjering, har også under Operasjon Forsvarssøyle vist uforbeholden støtte til Jerusalems forsvarspolitikk.
Canada viker heller ikke denne gang en tomme i støtten til sin venn i nød, Israel. (Foto: Chris Barker)
Canada viker heller ikke denne gang en tomme i støtten til sin venn i nød, Israel. (Foto: Chris Barker)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Bare for få år siden måtte nord-amerikanerne ofre en plass i FNs sikkerhetsråd, fordi statsminister Stephen Harper nektet å vike fra deres pro-israelske linje. Dermed sørget den arabiske blokken i FN for at landets medlemskap ble nedstemt.

Også denne gangen, under Operasjons Forsvarssøyle, har Israels forsvarsaksjoner vært kritisert internasjonalt. Likevel har kritikken vært på langt nær så kraftig som i 2008/2009, under Den første Gaza-krigen. Men den arabiske verden har vært klar i sin fordømmelse, etter at Egypts president Mohamed Morsi beskyldte Israel for å være en rasistisk stat.

– Terror kan aldri forsvares
Slike uttalelser skremmer ikke regjeringen i Ottawa, som i en pressemelding har fordømt rakettangrepene mot Israel “på det sterkeste”.

– Disse terrorhandlingene, som urettmessig rammer sivile, er avskyelige og og kriminelle. Israel har en rett til å forsvare seg selv mot slike terrorangrep. Terror kan aldri forsvares. Vi ber alle parter på Gaza om å stanse disse kriminelle angrepene. De som er ansvarlige, burde bli stilt til ansvar, sa deres utenriksminister Lawrence Cannon på fredag.

Med den uttalelsen indikerer han at Hamas burde vært stevnet for Den internasjonale menneskerettighetsdomstolen i Haag.

Problemet for Israel er at det kan gå mot regjeringsskifte i USAs naboland. Fredag ble den konservative regjeringen nedstemt av parlamentet gjennom en mistillitsvotering, opplyser Yedioth Aharonoth. Nyvalget vil finne sted i mai. Hva slags Midtøsten-politikk Canada vil ha de neste årene, er det bare det canadiske folket selv som kan bestemme.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise