USA vil arbeide for våpenhvileavtale

Våpenhvileforhandlingene med Egypt i meklerrollen har ikke gitt et gjennombrudd. Nå kommer amerikanerne på banen for å presse på for en løsning.

USAs president Barack Obama involverer nå administrasjonen i arbeidet med å få på plass en våpenhvile mellom Israel og Hamas. (Foto: LJL Photo)
USAs president Barack Obama involverer nå administrasjonen i arbeidet med å få på plass en våpenhvile mellom Israel og Hamas. (Foto: LJL Photo)

På mandag begynte amerikanerne for alvor å arbeide i kulissene, for å oppfordre deres allierte til å legge press på terrorgruppene på Gaza-stripen til å stanse rakettangrepene mot Israel. Det melder Times of Israel.

Etter at Benjamin Netanyahu-regjeringen har godtatt å utsette en eventuell bakkeoperasjon på Gaza-stripen så lenge de sitter i forhandlinger med Hamas, kan det være et signal om at konflikten snart vil være over – for denne gang. Men ingenting er sikkert, og senest tirsdag morgen fortsatte Hamas og de andre terrorgruppene på Gaza-stripen sine angrep.

Ansvaret ligger på Hamas
USAs president Barack Obama er på offisielt besøk i Asia for øyeblikket. Sammen med Thailands statsminister Yingluck Shinawatra sa Barack Obama under en pressekonferanse at ansvaret ligger på Hamas. Obama har ved en rekke anledninger sagt at Israel har all rett til å forsvare seg og at hans administrasjon i Washington støtter at Israel bruker denne retten.

Clinton på vei
Omkring klokken 07.30 norsk tid tid i dag meldte Ha’aretz at USAs avtroppende utenriksminister Hillary Clinton vil avlegge et overraskende besøk til Israel. Hun skal blant annet møte sin kollega Avigdor Lieberman, statsminister Benjamin Netanyahu, president Shimon Peres og forsvarsminister Ehud Barak.

Også FNs generalsekretær Ban Ki-moon har tidligere meldt at han vil besøke Israel og Vestbredden på tirsdag.

Forrige artikkelVideoer du må se og dele
Neste artikkelSlik ser det ut når IDF redder sin sivilbefolkning
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no