Hamas skal ha det hele

- Palestina er vårt fra elven til sjøen, fra sør til nord. Vi vil ikke gjøre kompromiss om en eneste tomme av land, sa Hamas-leder Khaled Mashaal under den islamistiske bevegelsens 25-års feiring i Gaza.
Hamas' øverste leder Khaled Mashaal. (Foto: Wikipedia)
Hamas' øverste leder Khaled Mashaal. (Foto: Wikipedia)

Hamas anerkjenner ikke Israel og ønsker å erstatte en jødisk stat med et sharia-styrt “Palestina”. Mashaal påsto også at det var den nylige kampsituasjonen mellom dem og IDF, som gjorde at forsvarsminister Ehud Barak måtte gå av. Det samme hevdet han, under Hamas’ 25 årsmarkering søndag, ville skje med statsminister Benjamin Netanyahu.

– Det palestinske folk vil tvinge Benjamin Netanyahu til å gå av, akkurat som dere gjorde med Ehud Barak, sa Hamas-leder Khaled Mashaal under en tale på Universitetet i Gaza. Terrorgruppen feiret sitt 25-årsjubileum i helgen. Barak har valgt å trekke seg tilbake fra politikken fordi hans parti ikke har fått oppslutning på meningsmålingene, og av hensyn til familien.

– Jeg ber dere [Gazas innbyggere] om å bevare enheten til det palestinske folk. Palestina er en mye større sak enn at en gruppering kan ta ansvaret for den alene, enten det skjer gjennom væpnet eller populær motstandskamp. Det er enhetens basis. Vi er alle partnere i det samme hjemlandet, sa Mashaal under sitt første besøk til Gaza-stripen.

Netanyahu kommenterte jubileumet til Hamas søndag kveld.

– De har ingen intensjoner om å inngå kompromisser med oss. De ønsker å ødelegge staten Israel. Men selvsagt vil de mislykkes. Nasjonen Israel vil overvinne disse fiendtlighetene, sa Netanyahu.

Han kritiserte også PA-president Mahmoud Abbas sterkt, for at han ikke har fordømt uttalelsene til Hamas-lederen Mashaal.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise