Flere byggevarer slipper inn på Gaza-stripen

Israel opprettholder sin del av våpenhvileavtalen med Hamas og slipper flere typer varer inn på Gaza-stripen, blant annet byggevarer.

Foto: Christian Lilleheim
Foto: Christian Lilleheim

Privatpersoner på Gaza-stripen som ikke har fått gjenoppbygget sine sammenraste boliger etter de to siste krigene Hamas har innledet mot Israel, vil nå kunne få tak i de materialene de trenger uten å måtte gå gjennom bistandsorganisasjonene.

– Fra og med søndag vil 20 lastebiler daglig bringe inn varer for den kommersielle sektoren, bortsett fra fredager og lørdager, gjennom Kerem Shalom-overgangen. Det er første gangen Israel tillater import av grus for privat sektor, siden blokaden ble innledet i midten av 2007, hevder Hamas-talsmann Raed Fattuh.

Guy Inbar, talsmann for det israelske forsvarsdepartementet, bekrefter at Israel har endret sin politikk på dette området. Han legger til at privat sektor på Gaza-stripen også vil kunne importere byggemaskiner, som bulldosere og liknende.

– Dersom roen fortsetter, vil vi gjennomføre flere løft på hva som slipper gjennom av varer. Vi arbeider også med å forbedre det elektriske systemet nord på Gaza, for å kunne forbedre tilgangen til elektrisitet i området, forklarer Inbar.

Forrige artikkel1 av 5 “mattehoder” forsvinner utenlands
Neste artikkelAp og Bayit Yehudi kan bli like store
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no