Flere byggevarer slipper inn på Gaza-stripen

Israel opprettholder sin del av våpenhvileavtalen med Hamas og slipper flere typer varer inn på Gaza-stripen, blant annet byggevarer.
Foto: Christian Lilleheim
Foto: Christian Lilleheim
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Privatpersoner på Gaza-stripen som ikke har fått gjenoppbygget sine sammenraste boliger etter de to siste krigene Hamas har innledet mot Israel, vil nå kunne få tak i de materialene de trenger uten å måtte gå gjennom bistandsorganisasjonene.

– Fra og med søndag vil 20 lastebiler daglig bringe inn varer for den kommersielle sektoren, bortsett fra fredager og lørdager, gjennom Kerem Shalom-overgangen. Det er første gangen Israel tillater import av grus for privat sektor, siden blokaden ble innledet i midten av 2007, hevder Hamas-talsmann Raed Fattuh.

Guy Inbar, talsmann for det israelske forsvarsdepartementet, bekrefter at Israel har endret sin politikk på dette området. Han legger til at privat sektor på Gaza-stripen også vil kunne importere byggemaskiner, som bulldosere og liknende.

– Dersom roen fortsetter, vil vi gjennomføre flere løft på hva som slipper gjennom av varer. Vi arbeider også med å forbedre det elektriske systemet nord på Gaza, for å kunne forbedre tilgangen til elektrisitet i området, forklarer Inbar.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise