Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Flere byggevarer slipper inn på Gaza-stripen

Foto: Christian Lilleheim
Foto: Christian Lilleheim
Israel opprettholder sin del av våpenhvileavtalen med Hamas og slipper flere typer varer inn på Gaza-stripen, blant annet byggevarer.

Privatpersoner på Gaza-stripen som ikke har fått gjenoppbygget sine sammenraste boliger etter de to siste krigene Hamas har innledet mot Israel, vil nå kunne få tak i de materialene de trenger uten å måtte gå gjennom bistandsorganisasjonene.

– Fra og med søndag vil 20 lastebiler daglig bringe inn varer for den kommersielle sektoren, bortsett fra fredager og lørdager, gjennom Kerem Shalom-overgangen. Det er første gangen Israel tillater import av grus for privat sektor, siden blokaden ble innledet i midten av 2007, hevder Hamas-talsmann Raed Fattuh.

Guy Inbar, talsmann for det israelske forsvarsdepartementet, bekrefter at Israel har endret sin politikk på dette området. Han legger til at privat sektor på Gaza-stripen også vil kunne importere byggemaskiner, som bulldosere og liknende.

– Dersom roen fortsetter, vil vi gjennomføre flere løft på hva som slipper gjennom av varer. Vi arbeider også med å forbedre det elektriske systemet nord på Gaza, for å kunne forbedre tilgangen til elektrisitet i området, forklarer Inbar.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart