Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Hamas nekter å legge ned sine kampstyrker

Hamas-rakett gjemt i et hjem på Gaza-stripen. (Illustrasjon: IDF)
Hamas-rakett gjemt i et hjem på Gaza-stripen. (Illustrasjon: IDF)
Dersom Hamas skal inngå en samarbeidsavtale med Fatah, vil vi aldri gå med på å avvæpne vår militære fløy al-Qassam-brigadene, understreker Moussa Abu-Marzouq.

Nestleder i Hamas, Moussa Abu-Marzouq, sier til Hamas-avisen al-Resalah at bevegelsen ikke under noen omstendigheter vil undertegne en samarbeidsavtale med Fatah hvor de tvinges til å avvæpne sine militære styrker.

Også talsmann for al-Qassam-styrkene, Abu Ubaida, sier at det ikke er aktuelt å stanse terrorvirksomheten mot Israel.

– Å avvæpne al-Qassam-brigadene eller integrere dem i sikkerhetsstyrkene [til palestinske selvstyremyndigheter] er ikke oppe til debatt. Vi vil ikke tillate samtaler rundt dette nå eller i framtiden. De som ønsker å utslette oss vil selv bli utslettet fra historiebøkene, sier Ubaida.

Samtaler kan bryte sammen
I samtalene som ble holdt mellom Fatah og Hamas i Egypt for få uker siden, skal Fatah ha krevd at Hamas legger ned sine væpnede styrker. Men ifølge den arabiske London-avisen al-Quds al-Arabi står forhandlingene i fare for å bryte sammen, fordi Hamas nekter å legge ned al-Qassam-brigadene.

Al-Qassam er blant annet kjent som den første palestinske grupperingen som gjennomførte selvmordsangrep mot israelske mål i 1993. Slike angrep økte stadig i omfang frem til de første årene av 2000-tallet, og ble redusert først etter at en rekke israelske sikkerhetstiltak lykkes med å begrense den dødelige virksomheten betydelig. Siden har terrorstyrkene til Hamas i stadig større grad tatt i bruk terrorraketter for å ramme sivile mål rundt Gaza-stripen.

Al-Qassam-brigadene er ikke bare en trussel mot Israel, de er også blitt brukt i den interne palestinske borgerkrigen mot Fatah og de Fatah-lojale sikkerhetsstyrkene til PA. Hundrevis av palestinere er drept i interne oppgjør de siste årene, ikke minst da Hamas-styrkene tok full militær kontroll på Gaza-stripen i 2007.

Torsdag gjenopptar de to palestinske grupperingene sine samtaler i Kairo.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart