Hamas nekter kvinner å løpe maraton

Hamas-myndighetene på Gaza-stripen vil ikke se noen kvinner løpe maraton. (Illustrasjonsfoto: RVWithTito, flickr.com)
Hamas-myndighetene på Gaza-stripen vil ikke se noen kvinner løpe maraton. (Illustrasjonsfoto: RVWithTito, flickr.com)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Organisasjonen UNRWA, som er FNs organisasjon for palestinske flyktningers etterkommere, melder tirsdag at de har sett seg nødt til avlyse et maratonløp i Gaza som var planlagt 10. april.

– Dette fordi myndighetene på Gaza ikke tillater at kvinner deltar, skriver UNRWA i en pressemelding. UNRWA uttrykker dyp beklagelse, spesielt overfor løperne som hadde planlagt å delta i maratonen. Internasjonale løpere som likevel ønsker å komme til Gaza, vil få et alternativt program, melder organisasjonen.

UNRWAs maraton i Gaza er arrangert to år tidligere, og inntektene har gått til sommerprogram for barn. 551 lokale deltakere var påmeldt til løpet 10. april, inkludert 266 kvinner. Fra utlandet var det ventet 256 deltakere, blant dem 119 kvinner.

“Kvinnefrigjøring i alle land!” heter det i en hovedparole for kvinnedagen i Trondheim. Samtidig krever de trønderske kvinner boikott av det eneste landet i Midtøsten hvor kvinner har frihet. Ja, du vet hvilket.

 Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag