Hamas nekter kvinner å løpe maraton

I Trondheim skal norske kvinner 8. mars rope på boikott av Israel. Hos Israels naboer på Gaza-stripen blir kvinner nektet å løpe maraton av myndighetene. Kommer noen av palestinernes søstre i Trøndelag til å bry seg?

Hamas-myndighetene på Gaza-stripen vil ikke se noen kvinner løpe maraton. (Illustrasjonsfoto: RVWithTito, flickr.com)
Hamas-myndighetene på Gaza-stripen vil ikke se noen kvinner løpe maraton. (Illustrasjonsfoto: RVWithTito, flickr.com)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.


Organisasjonen UNRWA, som er FNs organisasjon for palestinske flyktningers etterkommere, melder tirsdag at de har sett seg nødt til avlyse et maratonløp i Gaza som var planlagt 10. april.

– Dette fordi myndighetene på Gaza ikke tillater at kvinner deltar, skriver UNRWA i en pressemelding. UNRWA uttrykker dyp beklagelse, spesielt overfor løperne som hadde planlagt å delta i maratonen. Internasjonale løpere som likevel ønsker å komme til Gaza, vil få et alternativt program, melder organisasjonen.

UNRWAs maraton i Gaza er arrangert to år tidligere, og inntektene har gått til sommerprogram for barn. 551 lokale deltakere var påmeldt til løpet 10. april, inkludert 266 kvinner. Fra utlandet var det ventet 256 deltakere, blant dem 119 kvinner.

“Kvinnefrigjøring i alle land!” heter det i en hovedparole for kvinnedagen i Trondheim. Samtidig krever de trønderske kvinner boikott av det eneste landet i Midtøsten hvor kvinner har frihet. Ja, du vet hvilket.

 

Forrige artikkelPA TV synes NRKs vinkling var “overraskende” og ny
Neste artikkelPeretz under etterforskning for stemmefusk
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.