Fatah-leder lovpriser Hamas-kvinne og mor til tre terrorister

Umm Nidal, en av de mektigste kvinnene i Hamas, er død. Hennes sønn drepte fem israelske studenter i mars 2002. Umm Nidal var stolt av ham. Fatah-toppen Abbas Zaki sier hun ofret sin sønn på alteret for Palestinas frihet.

Skjermdump fra tv-intervju med Umm Nidal.
Skjermdump fra tv-intervju med Umm Nidal.

Maryam Mohammad Yousif Farhat, bedre kjent som Umm Nidal, døde 17. mars. Flere tusen palestinere, inkludert Hamas-leder Ismail Haniyeh, deltok i hennes begravelse.

Umm Nidal har i lang tid vært en kjent profil blant de palestinske islamistene. I 2002 gjennomførte hennes sønn Muhammad Farhat et terrorangrep mot den israelske bosetningen Atzmona på Gaza-stripen. Han rettet angrepet mot studenter. Fem ble drept og 23 skadet før angriperen ble skutt og drept. Det er “den beste dagen i mitt liv”, sa Umm Nidal.

I 2003 og 2005 ble to andre sønner av Umm Nidal drept av israelske styrker. De deltok begge aktivt i terrorkrigen mot Israel.

I 2006 ble Umm Nidal valgt som representant for Hamas til palestinernes lovgivende forsamling. At hun er populær i Hamas, en bevegelse som ser fram med religiøs lengsel til dagen da naturen skal hjelpe muslimer å drepe jøder (punkt 7 i Hamas-charteret), bør ikke være noen overraskelse. At hun blir æret av Fatah-bevegelsen, som Norge og andre vestlige land mener Israel skal gjøre alle mulige kompromisser for, vekker større grunn til bekymring.

Abbas Zaki, medlem av Fatahs sentralkomité, uttalte seg om Umm Nidals bortgang til den offisielle PA-avisen Al-Hayat Al-Jadida 18. mars 2013. Hennes sjel har returnert til skaperen etter et liv som strømmet over av kamp og offer, sier Zaki. Han påpeker at hun “ofret tre heltemodige sønner, Nidal, Muhammad og Rawwad, på alteret til Palestinas frihet”. Umm Nidals bortgang, sa Zaki, “er et tap for vårt folk, for vi har mistet en høyt aktet palestinsk kvinne og en av de besluttsomme krigerne til vårt folk”.

Også Mustafa Barghouti, en annen palestinsk politiker som mange i Vesten regner for å være moderat, uttalte seg til avisen. Umm Nidal “døde etter et liv fylt med kamp og offer, hvor hun ga sine tre heltemodige sønner (…) som martyrer for Palestina og for friheten til det palestinske folk”, sier han. Sitatene fra den palestinske avisen er gjengitt av Palestinian Media Watch (PMW).

Umm Nidal er en av hovedpersonene i boken Spillet om Gaza som den norske journalisten Åshild Eidem utga i vinter. Her kommer det blant annet frem at hun gråt da hennes yngste sønn skulle ut på terrorangrepet. “Ikke feiltolk tårene mine,” formante hun ham. “De er tårene til en mor som er i ferd med å gi bort sønnen sin i giftemål til de vakre huriene [jomfruer som venter islamske martyrer drept i jihad] i paradis.”

Nidal hadde også noen ord å si om klesdrakt. “Jeg tror at dersom en kvinne viser mer enn hendene og ansiktet, vil hun motta en svært hard tortur fra Gud på dommedag.” De som bruker hijab “på en usann måte, vil bli hengt etter håret i helvete”.  Å  ikke bruke hijab sammenlignet hun med  narkotika, tyveri og drap.

Forrige artikkel30 prosent flere antisemittiske episoder i verden i fjor
Neste artikkel– Fred er ikke lett, men mulig
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.