– USA mindre imot forsoning mellom Hamas og Fatah

Ifølge Fatahs Azzam al-Ahmed skal den amerikanske administrasjonen ikke lenger være like skeptiske til en forsoning mellom Hamas og Fatah.

Det hvite hus i Washington (Illustrasjon: Anna Fox, flickr.com)
Det hvite hus i Washington (Illustrasjon: Anna Fox, flickr.com)

Azzam al-Ahmed er blant annet medlem av Fatahs sentralkomité og rådgiver for PA-president Mahmoud Abbas. Han hevder amerikanernes motstand mot en forsoning mellom Hamas og Fatah nå er “svakere” enn tidligere. Det kommer fram i en uttalelse kun noen timer etter at USAs utenriksminister John Kerry møtte Abbas i Ramallah søndag.

Ahmed opplyser også at Abbas vil møte Hamas-leder Khaled Mashaal i Qatars hovedstad Doha senere denne uken, for å drøfte dannelsen av en palestinsk samlingsregjering. Samtalene vil skje under et møte til Den arabiske ligaen, opplyser Jerusalem Post.

USA krever at Hamas stanser væpnet kamp mot Israel, godtar tidligere inngåtte avtaler og anerkjenner Israel.

Forrige artikkelMislykket hackeoperasjon mot Israel
Neste artikkelEgyptisk minister håper naturen vil hjelpe muslimene å drepe jøder
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no