Likestilling i Hamas

Likestilling er på frammarsj i Hamas. Nå får også kvinner vise fram på TV hvor gode de er til å skyte for å drepe israelske ledere.

Kvinnelig Hamas-soldat skyter mot bilder av israelske ledere på Al-Aqsa TV 19. mars 2013.
Kvinnelig Hamas-soldat skyter mot bilder av israelske ledere på Al-Aqsa TV 19. mars 2013.

19. mars sendte Al-Aqsa TV, den offisielle stasjonen til Hamas-bevegelsen, et innslag fra en avslutningsmarkering på Gaza-stripen. Videoen viser palestinske kvinner som skyter mot en davidsstjerne og portrettbilder av israelske toppledere. På bildene kan man blant annet se Israels president Shimon Peres, tidligere statsminister Ariel Sharon og Knesset-medlem Avigdor Lieberman.

Hamas-statsminister Ismail Haniyeh sitter og ser på det hele og smiler. “Skyteoppvisning av søstre,” blir det hele annonsert som av lederen for arrangementet. Videoen er tektstet på engelsk og publisert på YouTube av Memri, en organisasjon som følger med på arabisk-språklig TV for å dokumentere hva som som blir formidlet internt i de arabiske samfunn.

Forrige artikkelLivni anbefaler fortsatt Katsav-fengsling
Neste artikkel– Holocaust-fornektelse har skadet Iran
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.