Egypt har drept 32 Hamas-medlemmer på Sinai

De midlertidige egyptiske myndighetene satt igang en storoffensiv på Sinai, for å nedkjempe terrorister. Kairo har også bedt Israel om lov til å trappe opp innsatsen.

Illustrasjon: Julian Pierre, flickr.com
Illustrasjon: Julian Pierre, flickr.com

Det begynner å merkes at den nylig avsatte Egypt-presidenten Mohamed Morsi er borte fra regjeringskontorene i Kairo. I løpet av de siste dagene har 32 Hamas-medlemmer blitt drept og 45 arrestert, i en storoffensiv på Sinai mot terrorkreftene som har slått rot der. Totalt er 200 personer drept.

En kilde i det egyptiske forsvaret gir Hamas selv skylden. De hevder den Gaza-baserte palestinske terrororganisasjonen har bevisst trappet opp sin virksomhet på Sinai, etter at Morsi og Det muslimske brorskaps politiske ledelse i Egypt ble kuppet.

– Hæren har knapt kontroll over situasjonen. De går inn på Sinai gjennom tunneler for å utføre angrep sammen med andre, og returnerer så tilbake til Gaza gjennom dem. De utnytter terrenget og gjemmer seg i fjellene, hevder kilden i et intervu med Al-Hayat. Saken er gjengitt i Times of Israel.

For å vinne tilbake roen på Sinai har Egypt spurt Israel om lov til å trappe opp den militære innsatsen ytterligere. Jerusalem sier nesten aldri nei til slike forespørsler fra Kairo, blant annet fordi mye av terroraktiviteten alltid vil være rettet mot dem.

Senere på dagen benektet både Israel, Egypt og Hamas alle påstandene.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise