13.000 tenåringer på treningsleir hos Hamas

Målet er å lære skoleelever opp til å ”følge i selvmordsmartyrenes fotspor”.

Tusener av ungdommer i Gaza læres opp til å drepe israelere. Foto: Hamas sitt innenriksdepartement i Gaza.
Tusener av ungdommer i Gaza læres opp til å drepe israelere. Foto: Hamas sitt innenriksdepartement i Gaza.

Deltakertallet på treningsleiren ”Frigjøringens pionerer” har mer enn doblet seg siden konseptet ble lansert i fjor. Det første året var det 5.000 ungdommer som deltok på en ukes treningsleir, mens tallet det andre året kom opp i 13.000 deltakere. Både gutter og jenter er med. Deltakerne er elever i videregående skole. Medlemmer av Hamas sine sikkerhetsstyrker er instruktører, og på timeplanen står emner som våpentrening, førstehjelp, selvforsvar, marsjøvelser og opplæring i å kunne avsløre israelske spioner. Det skriver Times of Israel.

Ministre deltok i seremoni

Det er Hamas sitt innenriksdepartement som er ansvarlig for treningsleirene, og denne uken feiret myndighetene i Gaza at deltakerne hadde fullført treningen, som har til mål å lære ungdommene ”å følge i selvmordsmartyrenes fotspor.”

På vitnemålsseremonien mandag deltok både statsministeren i Hamas-regjeringen, Ismail Haniyeh, innenriksminister Fathi Hamad og utdanningsminister Usama Mzeini. De tre ministrene holdt taler der de vektla betydningen av militær trening for å utvikle en ny generasjon palestinske krigere.

– Selvmordsaksjonenes generasjon

– Legg merke til denne generasjonen, sa Haniyeh i en uttalelse rettet mot Israel.

– Dette er en generasjon som ikke kjenner til frykt. Det er missilenes, tunnelenes og selvmordsaksjonenes generasjon.

Innenriksminister Hamad sa i sin tale at treningen var en forberedelse på den kommende krigen mot Israel.

– Denne generasjonen er sendt fra Gud til jorden. Den vil høste inn Guds fiender, og være alle nasjoners stolthet, sa han.

Forrige artikkelKulturinnslag glorifiserer væpnet kamp
Neste artikkelKongelig utmerkelse til en liten, men sterk jødinne
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/