13.000 tenåringer på treningsleir hos Hamas

Målet er å lære skoleelever opp til å ”følge i selvmordsmartyrenes fotspor”.
Tusener av ungdommer i Gaza læres opp til å drepe israelere. Foto: Hamas sitt innenriksdepartement i Gaza.
Tusener av ungdommer i Gaza læres opp til å drepe israelere. Foto: Hamas sitt innenriksdepartement i Gaza.

Deltakertallet på treningsleiren ”Frigjøringens pionerer” har mer enn doblet seg siden konseptet ble lansert i fjor. Det første året var det 5.000 ungdommer som deltok på en ukes treningsleir, mens tallet det andre året kom opp i 13.000 deltakere. Både gutter og jenter er med. Deltakerne er elever i videregående skole. Medlemmer av Hamas sine sikkerhetsstyrker er instruktører, og på timeplanen står emner som våpentrening, førstehjelp, selvforsvar, marsjøvelser og opplæring i å kunne avsløre israelske spioner. Det skriver Times of Israel.

Ministre deltok i seremoni

Det er Hamas sitt innenriksdepartement som er ansvarlig for treningsleirene, og denne uken feiret myndighetene i Gaza at deltakerne hadde fullført treningen, som har til mål å lære ungdommene ”å følge i selvmordsmartyrenes fotspor.”

På vitnemålsseremonien mandag deltok både statsministeren i Hamas-regjeringen, Ismail Haniyeh, innenriksminister Fathi Hamad og utdanningsminister Usama Mzeini. De tre ministrene holdt taler der de vektla betydningen av militær trening for å utvikle en ny generasjon palestinske krigere.

– Selvmordsaksjonenes generasjon

– Legg merke til denne generasjonen, sa Haniyeh i en uttalelse rettet mot Israel.

– Dette er en generasjon som ikke kjenner til frykt. Det er missilenes, tunnelenes og selvmordsaksjonenes generasjon.

Innenriksminister Hamad sa i sin tale at treningen var en forberedelse på den kommende krigen mot Israel.

– Denne generasjonen er sendt fra Gud til jorden. Den vil høste inn Guds fiender, og være alle nasjoners stolthet, sa han.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise