USA vil stanse bistanden til palestinerne

Den amerikanske kongressbygningen. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons.)
Den amerikanske kongressbygningen. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons.)

Dersom forsoningsavtalen mellom Fatah og Hamas resulterer i at de palestinske selvstyremyndighetene når sin målsetning om en ny, felles palestinsk regjering i løpet av fem uker, er risikoen stor for at USAs myndigheter vil stanse all overføring av bistandsmidler til dem. Dersom den amerikanske bistandsstrømmen ikke skal skrus av, er betingelsen nemlig at Hamas må anerkjenne de tre kravene fra ”Kvartetten”, altså USA, Russland, EU og FN.

 

Kravene er at Hamas må:

– Anerkjenne Israels rett til å eksistere.

– Anerkjenne tidligere inngåtte internasjonale avtaler som legitime.

– Ta avstand fra voldsbruk.

Artikkelen fortsetter under annonsen

 

– Ingen penger uten aksept

– La meg være helt klar på vår politikk overfor Hamas. Ingen statlige amerikanske penger vil gå til noen regjering som inkluderer Hamas, inntil Hamas aksepterer Kvartettens betingelser, sa Anne Patterson, som leder det amerikanske utenriksdepartementets byrå for relasjoner med den nære Østen, under en høring i Kongressen tirsdag.

Dette melder Times of Israel tirsdag kveld.

Den amerikanske Kongressen har også tidligere i år diskutert mulige bistandskutt som reaksjonsmiddel overfor de palestinske selvstyremyndighetene.

Hamas avviste i helgen at det forelå noen planer om at de skulle begynne å anerkjenne Israels eksistensrett.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag