Hamas bruker Hatikva til å utrykke sitt håp

Hamas-bevegelsen bruker melodien til Israels nasjonalsang Hatikva (Håpet) til å uttrykke sitt eget håp: Jødene i Israel skal enten fordrives eller drepes.

Skjermdump fra propagandavideoen til Hamas.
Skjermdump fra propagandavideoen til Hamas.

De militære styrkene til Hamas-regimet, Izz A-Din Al-Qassam brigadene har publisert en propagandafilm hvor de har endret på teksten i den israelske nasjonalsangen. Filmen ble publisert på YouTube denne uken, i anledning feiringen av Israels uavhengighetsdag tirsdag.

Originalteksten i Hatikva uttrykker jødenes lengsel og håp til Zion og Jerusalem. Versjonen til Hamas heter “Slutt på håp”, og viser palestinske soldater som forviser jøder fra Israel til Tyskland og Russland.

Det er Palestinian Media Watch som har gjort filmen kjent, og oversatt den hebraiske sangen til engelsk tekstning.

Se hele videoen her:

Forrige artikkel– Peres er i en klasse for seg
Neste artikkelPA utgir hyllest av terrorist på frimerke
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.