MIFF forsvarer Israel i Adresseavisen

- Dersom det internasjonale samfunnet hadde bidratt mer til å stanse våpensmugling til Hamas, ville det hindret nye konfliktrunder, sier Arne Bjarte-Larsson, styreleder i MIFF Trondheim, til Adresseavisen. Se hans svar på fem spørsmål.
Faksmile fra Adresseavisen 15. juli 2014.
Faksmile fra Adresseavisen 15. juli 2014.
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Adresseavisen har latt Arne Bjarte-Larsson og Israel-kritikeren Morten Levin svare på de fem samme spørsmålene i dagens avis. Vi gjengir full faksmile av saken.


 

Kommentar til Levins svar av Conrad Myrland, daglig leder i MIFF

1. Palestina-aktivisten Morten Levin fremstiller det som om den israelske regjeringen har satt i gang denne konflikten for å vinne stemmer. Dette er en konspirasjonsteori. Israel bruker ikke mest mulig makt, da ville dødstallene vært mange ganger større.

2. Levin ser bort fra uttalelser fra Hamas og Islamsk Jihad som tydelig gir inntrykk av en samordnet politikk bak rakettangrepene mot Israel.

3. Ja, det følger det vanlige mønsteret til venstreradikale og islamister: Israel er den lille Satan, USA den store Satan.

4. Levin hevder Israel har annektert land på Vestbredden. Dette er en løgn. Bosetningene rommer kun tre prosent av arealet, og det er fortsatt gode muligheter for å danne en levedyktig palestinsk stat dersom bare palestinerne avfinner seg med at Israel er kommet for å forbli.

5. Enstatsløsning er helt uaktuelt sett fra israelsk side. Israelere flest ønsker å bevare Israel som en stat med klart jødisk flertall.

 

Her er tekstversjon av Arne Bjarte-Larssons svar.

Hvorfor angriper Israel Gaza?
Spørsmålstillingen setter saken på hodet. Det er Gaza som startet rakettskyting mot mål i Israel. Israel forsvarer seg ved å angripe militære mål, for å redusere eller stoppe rakettangrepene fra terrorgrupper i Gaza, som har som mål å utslette Israel. Målene er komandoposter og rakettutskytingsutskytingsramper. Det er velkjent at disse bl.a. er plassert blandt sivilbefolkningen. Det er enhver stats plikt å forsvare sine innbyggere.

Hvorfor skytes det raketter fra Gaza mot Israel?
Rakettangrep fra Gaza har pågått gjennom en årrekke, og rakettangrepene har bare blitt redusert etter at Israel har gjort en militær innsats for å ramme, redusere, rakettlagrene og terroristene som angriper. Hamas og Islamsk Jihad angriper Israel med raketter fordi de har som mål å terrorisere det israelske sivilsamfunnet.

Hvorfor kan ikke det internasjonale samfunnet stoppe grusomhetene?
De siste årene har vel vist at det internasjonale samfunnet har begrenset mulighet til å stanse konflikter, også konflikter hvor grusomhetene er hundre og kanskje tusen ganger større, enn det vi ser i Gaza. Dersom det internasjonale samfunnet hadde bidratt mer til å stanse all våpensmugling til Hamas på Gaza-stripen, vlle det gitt et bidrag til å hindre nye konfliktrunder.

Hvorfor blir ikke partene enige om en fredsavtale?
Hamas sier i sitt charter : “Israel vil reise seg å stå oppreist inntil Islam utsletter landet.” Bevegelsen ser med religiøs lengsel frem til den dagen da naturen skal hjelpe muslimer å drepe jøder” ( art.7 i charteret). Ingen kan forvente at Israel skal inngå avtale om sin egen utslettelse.

Hva skal til for å skape fred?
Palestinerne må godta at Israel er kommet for å forbli som jødenes nasjonale hjemland. Da vil det kunne bli en reell løsning med to stater for to folk.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelDe som fordømmer Israel kriminaliserer norske ledere og offiserer
Neste artikkelDet forbløffende rakettskjoldet
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise