Raketter funnet på FN-skole

FN-organisasjonen UNRWA melder at 20 raketter ble funnet på en av deres skoler i Gaza. Meldingen om funnet bekrefter tidligere israelske påstander.
USAs ambassadør til Israel Daniel B. Shapiro besøker Ilan Solomon, en israeler som ble skadet i et rakettangrep fra Gaza-stripen mot Ashdod fredag 11. juli. Solomon fikk splintskader i armen. (Foto: Matty Stern, USAs ambassade i Tel Aviv)
USAs ambassadør til Israel Daniel B. Shapiro besøker Ilan Solomon, en israeler som ble skadet i et rakettangrep fra Gaza-stripen mot Ashdod fredag 11. juli. Solomon fikk splintskader i armen. (Foto: Matty Stern, USAs ambassade i Tel Aviv)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Torsdag la FN-organisasjonen UNRWA ut en artikkel på nettsiden sin, med informasjon om at rundt 20 raketter var funnet i en av skolene deres på Gaza-stripen. Rakettene skal ha blitt funnet under en inspeksjon organisasjonen utførte av bygningen onsdag. Israel har en rekke ganger hevdet at våpen blir lagret på skoler, i sykehus og i private hjem, og at raketter har blitt skutt ut i nærheten av slike bygninger. Terje Rød-Larsen hevdet det samme i Dagsnytt 18 onsdag, mens UNRWA gjentatte ganger har avvist slike påstander. I artikkelen skriver også UNRWA at denne hendelsen er den første av sitt slag i Gaza.

“Umiddelbart etter oppdagelsen informerte UNRWA de relevante aktørene og iverksatte og gjennomførte nødvendige tiltak for å få fjernet objektene og slik opprettholde tryggheten og sikkerheten rundt skolen. UNRWA har satt i gang en omfattende etterforskning av omstendighetene rundt hendelsen”, står det i artikkelen.

“UNRWA har veletablerte prosedyrer for å opprettholde nøytraliteten i alle sine lokaler, deriblant har vi strenge retningslinjer vedrørende våpen og gjennomfører rutinemessige inspeksjoner av installasjonene, for å sikre at de kun blir benyttet til humanitære formål. UNRWA vil opprettholde og videre skjerpe disse prosedyrene.

Palestinske sivile i Gaza stoler på at UNRWA gir humanitær bistand og ly. FN-installasjonenes ukrenkelighet og integritet må til enhver tid, og spesielt når volden eskalerer, respekteres.”Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise