Hvem bryr seg mest om palestinerne på Gaza-stripen?

Israel sendte inn sement til boliger, skoler og sykehus. Hamas brukte sementen på terror-tunneler. Israel ber sivile forlate kampområder, Hamas ber dem bli.
Israelske styrker har avdekket et stort antall tunneler som Hamas har gravd mot og inn under grensen til Israel med plan om å angripe israelske tettsteder eller kidnappe israelske soldater. I disse tunnelene har Hamas misbrukt sement som var tiltenkt til sivile formål. (Foto: IDF)
Israelske styrker har avdekket et stort antall tunneler som Hamas har gravd mot og inn under grensen til Israel med plan om å angripe israelske tettsteder eller kidnappe israelske soldater. I disse tunnelene har Hamas misbrukt sement som var tiltenkt til sivile formål. (Foto: IDF)

Israel har i flere år fått kritikk for ikke å tillate at tilstrekkelige mengder sement blir importert til Gaza. Dermed har gjenoppbyggingen etter forrige Gaza-krig tatt svært lang tid. Men nå viser det seg at en stor andel av den sementen Israel har tillatt innført til Gaza har blitt brukt til andre formål enn å bygge boliger, skoler og sykehus. Det har lenge vært kjent at det benyttes sement i de mange tusen rakettene som avfyres om Israel. Men det er nå klart at den største andelen sement har gått til å bygge terror-tunnelene Israel har satt seg fore å ødelegge under den pågående bakkeoffensiven. I et intervju med CNNs Wolf Blitzer søndag, gjengitt i Times of Israel, retter Benjamin Netanyahu sterk kritikk mot Hamas for å ha misbrukt sementen til å drive terror.

«De har brukt 700 tonn sement på hver av disse tunnelene som de har bygget for å ta seg inn i Israel og gjennomføre terrorangrep», uttaler han. «Nå har vi avdekket flere dusin av dem, så vi snakker om flere titalls tusen tonn sement. Dette skulle gått til skoler og til befolkningen, men i stedet har det gått til terror mot Israel.»

Siden Hamas ikke bryr seg om den døden og ødeleggelsen de påfører den lokale befolkningen, oppfordrer Netanyahu det internasjonale samfunnet til å «gjennomføre tiltak for å demilitarisere Gaza».

I intervjuet fordømmer Netanyahu Hamas for å opptre kynisk og ikke verdsette menneskeliv. «De ønsker seg så mange sivile døde som mulig.» Artikkelen gjengir også et annet intervju, som Netanyahu søndag ga til BBCs arabiskavdeling. I dette oppfordrer han sivile til å forlate kampområdene. «Israel beklager enhver skade på sivile», uttaler han. «Jeg henstiller til alle beboere i Gaza, ikke bli værende i disse, Hamas ønsker at dere skal dø, vi ønsker at dere skal være trygge.»

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise