En israelsk soldat savnet

Søndag ble seks av syv israelske soldater i et pansret personellkjøretøy drept i et Hamas-angrep. Den syvende, Oron Shaul (bildet), er savnet. Det er uklart om han er død eller levende.

Oron Shaul (21) er savnet etter et angrep hvor seks israelske soldater ble drept tidlig søndag morgen. (Foto: IDF)
Oron Shaul har vært savnet siden kjøretøyet han satt i ble angrepet av Hamas 20. juli 2014. (Foto: IDF)

Oron Shaul (21) ble tirsdag meldt savnet på Gaza-stripen. Han har vært savnet siden tidlig søndag morgen, da hans tropp ble utsatt for et angrep med panservernrakett mot personellkjøretøyet de satt i, melder Israel Hayom. Ifølge Jerusalem Post skal eksplosjonen ha blitt utløst av en veibombe. Det er uklart om Shaul døde i angrepet, og de israelske forsvarsstyrkene arbeider intenst for å finne svar.

Søndag annonserte terrorgruppen Hamas at de har kidnappet en israelsk soldat. Det er uklart om dette er Shaul.

Soldatens familie sier gjennom talskvinnen Racheli Gazit at de vil tro på at Shaul er i live til det motsatte er bevist.

Totalt ni israelske soldater ble drept i kamper mandag. Totalt er de israelske tapene i operasjon Skarp Beskyttelse nå nådd 27. Ha’aretz presenterer de drepte i denne artikkelen. På Gaza-stripen har dødstallene passert 600, ifølge en talsmann for det Hamas-kontrollerte helsedepartementet på Gaza-stripen. Omlag 80 prosent av de drepte er menn, og de fleste i stridsdyktig alder, viser statistikk basert på Al Jazeeras oversikt.

 

Forrige artikkelWashington Post: Shifa er hovedkvarter for Hamas
Neste artikkel– En uunngåelig krig
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.