VG gjengir palestinere som er fortvilte over Hamas

– Hamas tar fra oss gleden av å leve, sier en palestiner til VG. I frykt for Hamas sin totalitære kontroll våger ikke VGs kilder å stå fram med navn. – Det er Hamas som dreper oss, ikke Israel, sier en kvinne.

Klokken 07.20 tirsdag 22. juli var dette toppsaken på VG.no. (Skjermdump VG)
Klokken 07.20 tirsdag 22. juli var dette toppsaken på VG.no. (Skjermdump VG)

VGs journalist Harald Berg Sævereid er en av de første norske journalistene vi har sett som gjengir eksempler på at palestinerne på Gaza-stripen er kritiske til Hamas og krigen som Hamas har valgt å starte og fortsette mot Israel.

I en artikkel publisert tirsdag morgen, innleder han slik:

Kjølerommene er fulle. Døde kropper inntullet i blodige laken blir lagt rett på gulvet. Det er kaos og rasende fortvilelse. Pårørende knuffer hverandre i desperasjon fordi det ikke er plass nok til flere døde.

I døren står en kvinne som har fått nok. Drevet til randen av sorg og sinne, sier hun høyt: «Det er Hamas som dreper oss, ikke Israel.»

Folk rundt henne forholder seg tause, andre prøver å roe henne ned. Hun har åpenbart gått over en grense. Redsel og frykt inngår i Hamas-islamistenes strategi og styring av Gaza. Den er i pakt med slik Det muslimske brorskapet prøvde å styre Egypt etter at de vant valgene i mai i 2012.

Senere i artikkelen gjengir Sævereid eksempler på andre uttalelser som har kommet fra palestinere på Gaza-stripen. MIFF gjengir alle, både de som er kritisk til Israel og de som er kritisk til Hamas.

– Vi orker ikke mer av de israelske angrepene som dreper oss, gjør oss hjemløse og som gjør at vi mister det lille vi har.

– Vi hater Israel og den israelske okkupasjonen av Vestbredden og Gaza, men vi har fått det verre etter at Hamas tok styringen.

– Der er veldig bra for Israel at Hamas styrer Gaza. Netanyahu vet at de lar seg provosere, skyter raketter og så kan Israel ved jevne mellomrom går til krig mot oss. Slik kan den israelske statsministeren kunne styre landet sitt og bruke oss som unnskyldning. Gazas befolkninger er ikke farlige. Hamas er.

– Israel har alltid diskriminert og gjort livet vanskelig for palestinere. Hamas forfordeler og diskriminerer i Gaza. Vi som støtter Fatah får ikke utbetalt lønningene våre. De må vi få utbetalt fra Ramallah.

– Vi får ikke leve livene våre som vi vil. Hamas blander seg opp i alt vi foretar oss.

– Hamas tar fra oss gleden av å leve.

VG skal ha honnør for å slippe disse stemmene til.

Forrige artikkelAnklager mot Israel, et tilbakeblikk
Neste artikkelWashington Post: Shifa er hovedkvarter for Hamas
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.