Fire soldater drept i granatangrep

Krigen mellom Israel og Hamas ser ut til å rase videre med full styrke etter nye Hamas-angrep i dag. Fem israelske soldater er drept, totalt 48 i operasjonen. IDF har gått tilbake til å ramme terroristene på Gaza-stripen kraftig.

En israelsk soldat deltar i å ødelegge en angrepstunnel under operasjonen Skarp Beskyttelse. (Foto: IDF)
En israelsk soldat deltar i å ødelegge en angrepstunnel under operasjonen Skarp Beskyttelse. (Foto: IDF)

I løpet av dagen er minst fem israelske soldater drept ved og på Gaza-stripen. Fire soldater ble drept i et granatangrep i nærheten av Gaza-grensen, Moshe Davino (20) fra Jerusalem ble drept i forbindelse med kamper rundt en Hamas-tunnel.

Fram til klokken 12.00 mandag, hadde det bare blitt avfyrt én rakett mot Israel fra Gaza-stripen i løpet av natten og formiddagen. Men rundt klokken 12.40 ble den uoffiselle våpenhvilen nok en gang brutt av Hamas, som avfyrte fire raketter i retning Ashkelon. Rakettangrepene fortsatte utover ettermiddagen, melder Yedioth Aharonoth.

Mandag kveld kommer det meldinger fra Gaza-stripen om kraftig bombardement fra IDF, melder Times of Israel. Statsminister Benjamin Netanyahu sier operasjonen kan bli langvarig.

– Vi må avslutte målene med operasjonen – å ødelegge tunnelene. Dette er det første og viktige skrittet i å demilitarisere Gaza, sa Netanyahu.

Kilder i IDF sier til Ha’aretz at det kan være behov for én ukes forlengelse av operasjonen for å avslutte ødeleggelsen av angrepstunnelene.

Mandag kom det nok et eksempel på hvor farlige tunnelene kan være. En gruppe på fem palestinske terrorister lykkes med å infiltrere Israel gjennom en tunnel i Nahal Oz-området. IDF drepte en av angriperne, men de andre skal ha rykket tilbake gjennom tunnelen, melder Ha’aretz.

Mandag kveld har USAs president Barack Obama gjentatt til tyske, britiske og franske ledere at Israel har rett til å forsvare seg selv. Samtidig er lederne enige om at det er behov for en umiddelbar og betingelsesløs humanitær våpenhvile.

 

Forrige artikkelOver 700 nye medlemmer på to uker
Neste artikkelHamas har beriket seg på Gazas bekostning
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.